Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Gondolatok a szabad akaratról.
KristályDátum: Csütörtök, 2011-09-08, 12:38 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 11
Kitüntetések: 0
Helyzet: Offline
A szabad akaratunk nem más mint a legszebb vágyunk a kreatív vágy a kiteljesedés.
Kreatív vágyat a bennünk lévő szeretet, harmónia az öröm utáni vágy irányítja. Mindenki kreatív vágya, mindenki műalkotása, mindenki élete egyedi megismételhetetlen. Soha nincs két egyforma műalkotás.Soha nincs két egyforma élet nincsenek egyforma érzelmek.

A vágy nem tud teljes szabadságban mozogni. Blokkolva van.
A szabad akaratot a félelem blokkolja a félelem egy fék.
A szív akarja vágyik rá de az ész azonnal azt mondja, hogy nem és az ész meg is indokolja ezzel a szív egy ideig lemond róla. Ha gyengébb a belső érzés a vágy mint a befolyás alatt tartott ész gondolat akkor a vágyról végleg lemondunk. Megbetegítjük magunkat, körberaktuk falakkal az áramló energiákat. Érzelmek és gondolatok egymás elleni harca.

A szeretet ami a vágyat és a szabad akaratot irányítja mindig mozog fejlődik terjeszkedik soha nem áll meg és soha nincs vége. A félelem ami a negatív erőt teremti nem terjeszkedik hanem fékez, áll, blokkol falat épít. Ha a pozitív erő elég erős akkor keresi a kiutat, terjeszkedik és ha valóban erős akkor a félelem blokkot lebontja, semlegessé teszi megmozgatja.
A szabad akarat, blokkok nélküli féktelen folyamatos áradás, áramlat a teremtés szabadságának öröme.

Nem az élettől kapjuk a másik esélyt hanem saját magunktól. Az életenergiánk arra ösztönöz minket, hogy ismerjük meg a valóságot a szabad életet. Amit már egyszer tapasztaltunk de nem emlékszünk rá mégis ösztönünk tudja, hogy létezik. Akinek kapcsolata van szellemi életenergiájával újra és újra akar születni, hogy a blokkokat a félelmeket kioldja az életéből. Ismerkedik önmagával a szelleme a szeretet szolgálatára éli életét. Gyógyuláson megy keresztül.

Vannak olyan nehéz blokkok amiket több életen keresztül ismerünk fel akár több tíz vagy még több életen át. Lecke felismerésével gyógyításával töltjük az életet. A blokkok számunkra a leckék aspektusok a tapasztalások amiket mi raktunk le. Saját magunk vagyunk a blokkok.

Aki távol került a szeretettől szellemétől életenergiájától nem akar vagy nem tud újra születni, de ha igen akkor várakozik a felismerésre hogy megtalálja a szeretetet, vegetál vagy mások életenergiájából táplálkozik.

Ébredés azt jelenti felébresztem az érzés vagy érzékszerveimet minden érzékszervemet újra tanulom használni. Tudatos leszek vagy éber leszek minden részemmel élek a jelenben.

Amikor befejezzük a ciklust akkor kioldjuk az összes blokkot nincs több fék nincs több félelem nincs több fal. Nem a befolyások alatt tartott elme az illúzió vesz körül hanem a szeretet áramlása a szabad szív akarata a saját valóság felismerése. Az igazság felismerése.

Test a lélek a szellem Isten az ember az Univerzum egybeolvad. Ezt hívják felemelkedésnek egy elérhető áldásnak ezért az áldásért születik a lélek több száz vagy akár több mint ezer életre a földre.
Az ember aki elindult Istentől visszatér Istenbe, de az ember aki egyszer elindult már nem csak annyi mint amivel elindult hanem hatalmas tapasztalatokkal bölcsességgel tudatossággal rendelkezik amit Istennek a szeretetnek az Univerzumnak ad. Az egységben élő lélek egy új ciklust kezd egy új felfedezés egy új irány egy új fejlődés aminek soha nincs vége.

Áldás az élet minden léleknek.


Az üzenetet módosította Kristály - Csütörtök, 2011-09-08, 18:08
 
EviaDátum: Szerda, 2011-10-26, 10:21 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kedves Kristály!
Nem is tudom, hogy történhetett meg velem, csak ma vettem észre ezt a bejegyzésedet, pedig naponta többször is járok ezen az oldalon...

Mély és bölcs gondolatok. Tulajdonképpen az Élet lényege és értelme. Végigolvastam többször is. Szeretnék reagálni rá, nem kiegészítésképpen, inkább csak a saját gondolataimat megosztva.
Azért születtünk erre a Földre, hogy gazdagítsuk az Univerzumot önmagunkkal. Célunk mindig az, hogy önmagunkat haladjuk meg. Nincs győzelem vagy vereség. Minden tapasztalat érték. Az Embert a szabad akarata teszi naggyá. Az a szabad akarat, ami szüli a kétséget, a fájdalmat, a gyűlöletet is. Ahogy írtad: "A szabad akaratot a félelem blokkolja; a félelem egy fék." De ha valóban képesek lennénk arra, hogy elhiggyük: az Univerzum a Szeretet és mi ennek a Szeretetnek a darabjai vagyunk, nem félnénk a szabad akaratunktól. Ha el mernénk hinni, hogy JÓK VAGYUNK, az egész világunkat jobbá tennénk. És nem félnénk attól sem, hogy olykor-olykor hibákat követünk el. Amit hibának vagy bűnnek nevezünk, az valójában a tapasztalás, ami a legértékesebb kincsünk. (Ne értsetek félre: nem a "bűn" a kincs, hanem a felismerése annak, hogy a döntés helytelen volt. A felismerés megtisztít és ragyogóbbá tesz.)


Neked hoztam...
 
KristályDátum: Péntek, 2012-02-03, 19:00 | Üzenet # 3 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 11
Kitüntetések: 0
Helyzet: Offline
A félelemnek nagyon régi története van és ez a történet sokrétegű.
Az egyik ilyen ok, hogy elhagytuk a szerető gondoskodást elszakadtunk Istentől, ami egy hatalmas trauma megélése volt (szellemünk) a mi számunkra és ezt nem tudtuk megbocsátani magunknak. Innen fakad a bűn a bűntudathoz való ragaszkodás.
A vallások félrevezető hatalma arról prédikálnak nekünk, hogy bűnösök vagyunk és Isten el vagy kiűzött minket. Folyton belénk lett kódolva a bűntudat. Egy olyan hazugság, ami az emberi bűnt szajkózta és ezt azért teszi hogy leértékeljük magunkat mert így irányíthatóbbak vagyunk.

Istennek esze ágában sincs emberré vált gyermekeit bűnössé nyilvánítani, azért mert tapasztalni akart. A szülő nem mondja gyermekének azt, hogy bűnös vagy mert elhagytad otthonod és elindultál felfedezni (saját magad egy ismeretlen világba) amiről fogalmad sem volt, hogy milyen tapasztalásokkal jár számodra.
Ez olyan mint amikor felnő a gyerek elindul a biztonságos otthonból, hogy végre önállóan felfedezzen és tapasztaljon.
Isten mindig várja vissza gyermekét, aggódik érte keresi és a gyerek bár elfelejtette otthonát mégis keresi próbál emlékezni kérdezi magától hol van az igazság a gondoskodás?

A másik oka a félelemnek az a szörnyű átverés, becsapás, amin az emberiség évezredek óta átmegy. Ezek nagyon régi Atlantiszi sebek fájdalmak, amik a tudatosságban most is élnék és hatalmas blokkokat teremtettek életről életre. Kapcsolódnak ezek a sebek egy olyan világhoz ami nem örül az emberiség fejlődésének, nem akarják a változásokat, nem akarják az energiák kiegyensúlyozását. Manipulatív energiákat visszaéléseket irányítanak itt a földön és a földhöz nagyon közeli dimenziókban egy szándékos tömegtudat félelmet tartanak fent azért, hogy megakadályozzák a pozitív erők beáramlását és az emberiség felemelkedését.
Ez a világ hitette el az emberekkel a maszkulin Istent aki megismerhetetlen akitől függünk akinek kivagyunk szolgáltatva… hatalommal erővel irányít minket.

Ezért azt javaslom mindenkinek, amikor önhibáztatás, félelem és kétség negatív erők gyötörik ne adjátok át a hatalmatokat ezeknek az energiáknak, mert ezek a félelmek nem a tiétek nem rólatok szólnak. Szándékosan vannak gerjesztve, de egyre kevesebb az erejük.

Mindenen egyes pozitív gondolat érzelem hatalmas segítség most az emberiségnek és a Földnek. Az Univerzum szeretete hatalmas és végtelen különben az emberiség elveszne. Felébredés a rémálomból és a harmadik körbe egy spirálugrás.

(Az első kört Atlantiszi időknek hívták, a másodikat a krisztusi mag vagy dualitásnak, a harmadik kör ami elkezdődött az Új Energia tudatossága.)

Hozzáadva (2012-02-03, 19:00)
---------------------------------------------
A szabad akarat megéléséhez vezető tisztulások.

Ahhoz, hogy szabad akaratunkat megélhessük emlékeztetni kell rá magunkat meg kell találnunk az utat, ki kell magunkat szabadítani, irányt kell adni a kreatív energiáknak. Gyakorolnunk kell.

Az elkövetkezendő időkben a régi energiák amik folyamatosan fékezik éltünket elkezdenek kitisztulni és a felszínre törni. Kerülhetünk próbatételek elé, a problémák jelenléte azt jelzi, hogy a régi tudat távozni szeretne ki kell hogy tisztuljon.
Tisztulás során felszínre törnek az elnyomott félelmek, problémák régi sebek fájdalmak. A negatív energiák megszokták, hogy fogva tartanak minket. Amikor egy negatív energiától (félelemtől) szeretnénk megszabadulni összekapcsolódunk egy bennünk lévő félelem csomaggal ezzel lecsökkentjük rezgésünket ami létre hozhatja a depressziót. A depressziós ember ebben az alacsony rezgésben nem csak a saját fájdalmával, félelmével, hanem más emberek fájdalomtestével is képes összekapcsolódni. Mások félelmeit is érzi amiről az gondolja a sajátja.
Ez a tömegtudat fájdalomteste ami nem a miénk gyorsan el kell engedni.
A depressziós ember vagy a múltban van vagy a jövőre fókuszál amit kilátástalannak ítél meg. Saját negatív jövőét teremti meg.

Szeretnék egy pár "tanácsot" adni ezekre a tisztulásos időszakokra.

1. Elengedés….
.Ne tartsuk, ne szorítsuk magunkhoz ezeket a negatív energiákat hagyjuk elmenni azokat. Agyunk a félelmet szereti birtokolni ragaszkodik. Tudatosan engedjük ki a testünkből minél gyorsabban a félelem, kétség érzést és ha visszajön akkor többször is engedjük el, ezek lehúzó energiák.
Mély lélegzetek amik nem erőszakosak, erőltetettek hanem finomak lágyak sok odafigyeléssel. Kövessük a lélegzetet a hasunkba (üljünk bele a hasunkba) próbáljuk belül nőni terjeszkedni, érezzük a blokkokat kilégzéskor engedjük ki. Érezzük kilégzéskor, hogy megkönnyebbülünk.
Az elengedés másik módja az ordítás, ha van autónk, üljük be és menjünk ki az országútra és ordítsunk vezetés közben vagy találjunk alkalmas helyet egy hatalmas ordításra. Remek elengedési forma nyugalmat és kiegyensúlyozottságot fogunk érezni utána. Mindenkinek javaslom a hosszú sétákat egyedül. A séta a legjobb meditációs technika…sétaközben összehangolódik a szívünk az agyunkkal. Sétáláskor beindul a szinkronicitás saját felsőbb énünkkel a párbeszéd.

2. A választás vagy a döntés....
Sajnos a régi energiák nem engedi az embereknek a választásokat a döntéseket. Nem kell, hogy a tisztulás a régi energiák a problémák elengedése depresszióval, fájdalmakkal drámázással történjenek.!!!! Válasszuk a könnyű utat!!!! Nem kell a nehéz utat választani!!!! Hozzuk meg a tudatos döntéseinket amiket ne engedjük, hogy alacsonyabb rezgésű emberek befolyásoljanak. (Ki kerülök belőle…Meg kell hogy oldódjon…Újat akarok…stb) Válasszunk, döntsünk nap mint nap. Ne sodródjunk!! Legyünk a saját életünk kormányosai! Amikor meghoztuk a választást egyszerűen engedjük el nem kell a megoldás részletein gondolkodnunk. A pozitív energia szabadon korlátozások nélkül terjeszkedik, ha megmondjuk neki az utat lekorlátozzuk. Egyszerűen engedjük el a választásunkat.
Ezután legyünk kíváncsiak….a kíváncsiság nagyon sok pozitív energiát bevonz és figyeljük megérzéseinket, kezdjük azokat követni. /Soha nem vagyunk egyedül!/

3 A befogadás.....
Amikor kétség félelem depressziós állapotban vagyunk akkor egy nagyon szűk térben tartjuk magunkat és nem látunk mást csak az előttünk lévő sötét jövőt vagy a múltat amihez ragaszkodunk. Csőben, fogságban tartjuk magunkat. Fordítsuk meg a fókuszt a másik irányba! Vegyük le a tekintetünket a problémáról és nézzünk magunkra! Ne azt lássuk, hogy a probléma mit akar, hanem azt hogy nekünk mi a megfelelő és mi a jó, mit akarunk! Ha fókuszt magunkon hagyjuk akkor a saját magunk iránt érzett szeretet mozgásba lendül kitágítja a szűk csövet elindulnak az érzések és több irányba kezdjük látni a lehetséges megoldásokat.

4. Megengedés.....
Ahhoz, hogy a valóságunkban megjelenjenek problémáinkra a megoldások. Meg kell engednünk azok megjelenését. Legtöbbször azért nem jön a segítség mert nem engedjük meg. Egy egyszerű választással vagy döntéssel engedd meg a megoldás megjelenését.

Sok sikert kívánok minden kormányosnak.

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Chat

 

Copyright Evia © 2024