Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Aki angyalnak képzeli magát
Aki angyalnak képzeli magát
vicus61Dátum: Péntek, 2012-05-25, 10:00 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 28
Kitüntetések: 3
Helyzet: Offline
Szia Evia!
Szeretném tőled megkérdezni,hogy szerinted mi a legjobb módszer egy csalóval szemben,aki azt állítja magáról,hogy egy angyal,"egy jó angyal",miközben megtévesztő álruhájában mások lelkét színlelt behódolásával megszerzi és ezzel a lehető legrosszabb állapotot hozza létre a megtévesztett lélekre és a körülötte lévő lelkekre? Milyen jó angyal lehet az,amelyik szándékosan tönkreteszi a mások felemelkedéséhez vezető útját? És milyen jó angyal az,aki átgázol a személyi szabadság korlátain a közösségi szinten mozgó létformában?
Milyen jó angyal az,aki olyan eszmei tanokról mond véleményt,amelyekhez fingja sincs?
Milyen jó angyal az,aki földi,biológiai vágyait szabadon engedve ráereszti egy családi közösségben élő személyre,holott ő maga is ilyen állapotot képvisel?
Nem kell sok tudás ahhoz,hogy kimondjuk a megállapítást: NEM ANGYALRÓL van szó...
Ám törekszik,furakszik megállíthatatlanul nem riadva vissza még a bűbájtól sem?...
Szerinted hogyan lehet leállítani és ráébreszteni arra,hogy amit csinál annak semmi köze az angyalsághoz?
Kérlek adj tanácsot,hogy az ilyen elvetemült,mindenre elszánt,a "szent" dolgokat nem tisztelő de inkább bemocskoló,erőszakos és számító,hazug,üres anyagformától, hogyan lehet nagyon gyorsan és visszafordíthatatlanul megszabadulni?
Várom a válaszodat!
 
EviaDátum: Kedd, 2012-05-29, 10:35 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kedves Vicus!
Az ártatlan és meleg szívű emberekre szoktuk néha mondani, hogy "angyal" vagy "angyalka", leginkább azért, mert olyan édes és olyan simogató a lelkük. Általában a gyerekek ilyenek.

Ha valaki angyalnak nevezi magát, az olyan mértékben értékeli túl magát, hogy inkább megmosolyogjuk, minthogy komolyan vennénk őt. Ez az ember már egy önmaga által szőtt hálón keresztül látja a környezetét, sőt az egész földi és szellemi világot is. A valóságot saját ízlése szerint írja át és azt el is hiszi. Az ilyen képzelődés a butaságból tud táplálkozni. Ezért leginkább a buta embereket tudja megtéveszteni, közöttük önmagát is.

A téveszméje akkor keletkezik (általában), amikor észreveszi a saját intuíciós képességeit. A megérzésekre gondolok, ami minden emberben megvan kisebb-nagyobb mértékben. A veszély akkor kezdődik, amikor a megérzéseit összekeveri a saját vágyaival. Akaratossá és erőszakossá válik, miközben azt hirdeti, hogy megérezte és tudja, mit kell tennie és hogyan kell átvariálnia a saját és mások életét. Mindezt teszi úgy, hogy ártatlan és fantasztikusan jó embernek, "angyalnak" hirdeti magát. Persze ebben van szándékosság is nagy adaggal, de a lelkiismeretét elnyomja azzal, hogy az ő angyali képességeit nem szabad bírálni.

A ráébresztéssel lehet kísérletezni, de igazi változást bennük csak egy külső erő hozhat. A mi szavainkat a hálóján keresztül hallgatja (amiről az előbb írtam), ezért amit mondunk neki, az nem jut el hozzá. A valódi jót sem találja meg, mert az is el van számára torzítva. Megszabadulni úgy lehet tőle, ha elkerüljük és nem vesszük komolyan. Ha féltjük tőle a szeretteinket, akiket úgy látjuk, megtévesztett, legyünk türelemmel. Előbb-utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból.


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Aki angyalnak képzeli magát
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024