Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
József Attila összes költeménye
EviaDátum: Szombat, 2011-08-06, 22:55 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Lap tetejére

József Attila (1905-1937)

Összes költeménye


József Attila költészete forradalmat jelentett a magyar irodalom történetében: az az új szemléletmód, ahogyan verseiben az »én«-t felépíti, láttatja, összhangban volt Európa és Amerika akkori költészetével. Öröksége sok évtizedre meghatározta a magyar költészet tendenciáit. Ahogy minden igazán nagy alkotó esetében, az övében is azt látjuk, hogy száz évvel születése után legalább annyi újdonságot tud mondani, mint a megelőző évtizedekben – mondta Bókay Antal Énszerkezet, önteremtés – József Attila üzenete című előadásának bevezetőjében.

„Minden, ami költészetünkben addig volt, beleolvadt József Attilába; minden, ami azóta van, vele kezdődik” – olvasható róla László Zoltán véleménye a Literatura.hu oldalán.

József Attila a költői eszközöket soha nem látott módon, utánozhatatlan zsenialitással kezeli. Ő minden idők legnagyobb magyar költője. 1937-ben halálos baleset áldozata lett. József Attila nem lett öngyilkos, bár érzékeny lelke eljátszadozott a gondolattal, főleg gyermekkorában, tragikus halálát egy szerencsétlen baleset okozta. (wikipedia)


József Attila életrajzát itt olvashatjátok

Forrás és a versek eredeti helye : http://mek.oszk.hu/00700/00707/html/index.htm


Neked hoztam...
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Chat

 

Copyright Evia © 2024