Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Mandalák » A mandalákról általában
A mandalákról általában
EviaDátum: Hétfő, 2010-07-12, 09:25 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kedves Barátaim!

A mandalákkal kapcsolatban számos leírást olvastam már, jelentéseket és értelmezéseket. Mindenképpen szeretnék valamit írni azoknak, akik érdeklődnek ezek iránt a furcsa, szimmetrikus alakzatok iránt. Sokféle mandala létezik, általában kör alakú, de vannak olyan mandalák is, amelyek négyzet vagy téglalap formájúak. A szimmetria, az ismétlődés jellemzi minden esetben a mandala-képeket. A szimmetria lehet tengelyes vagy középpontos, de mindenképpen benne van a monoton ismétlődés. Ez adja a mandalák sajátos hangulatát. Mandala a hópehely, a sokszirmú virág, a víz körkörös hullámai, a pillangó szárnya stb.

A mandala a New Age korában ismét divattá vált. Európában és Amerikában próbálnak a tibeti és indiai stílusokhoz visszanyúlni, de (szerencsére) mostanában készülnek saját mandalák is, amelyek nem egy korhoz vagy egy kultúrához akarnak hűek maradni, hanem önmagunkat próbálják kifejezni.

Egy mandala annál látványosabb (és erősebb), minél többször fordul elő benne a monoton ismétlődés.
A saját mandaláimat 8 ágú, absztrakt, szimmetrikus mintákkal készítettem el.
Evia mandalák Itt olvashatsz bővebben ezekről a mandalákról, és arról, hogy mire is lehet használni a mandalákat azon kívül, hogy gyönyörködünk bennük.

Egy négy ágú, digitális, absztrakt mandala (nem én készítettem)

12 ágú mandala, beszédes, azaz nem nekünk kell megtalálni a jelentését, mert képekben elmondja azt (nem én készítettem)

8 ágú, szimmetrikus, absztrakt, önismereti mandala (én készítettem, az Evia mandalákhoz tartozik) Ezekben a mandalákban mindenki meglátja azt a jelentést, ami rá vonatkozik.

A mandala színei és formája, és ha van, akkor a szimbólumai is egy bizonyos hangulatot, érzést, jelentést próbálnak kifejezni. Vannak sablonok erre, amelyek megmondják, hogy egy mandalában mit jelent a piros vagy a kék szín, mi az értelme annak, ha kívül zárt vagy nyitott és egyéb. Én nem szeretem ezeket a magyarázatokat. Számomra a piros az egy szín, ami jelenthet tüzet, szerelmet, de bizonyos esetekben akár ridegséget vagy félelmet is. Ha kíváncsiak vagytok a "gyári" jelentésekre, nézzétek meg ezt a fórmtémát


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Mandalák » A mandalákról általában
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024