Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Látásjavítás ételekkel
Látásjavítás ételekkel
EviaDátum: Hétfő, 2011-01-31, 09:52 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
A cikk forrása: Látásjavítás ételekkel - network.hu

Tudom, hogy elcsépelt téma, de nem lehet elégszer kiemelni, mennyire fontos, mit eszünk. A látászavarok többségét ugyanis a fáradtság, a stressz valamint az idegsejtek működéséhez szükséges vitaminok hiánya is előidézheti. Az egészséges táplálkozás nemcsak a látásra fejti ki jótékony hatását, hanem a szervezet egészét regenerálja, ezáltal a fáradtsággal és a stresszel szemben is ellenállóbbá tesz.

Gyümölcsök és zöldségek: nagy mennyiségben ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, melyek közrejátszanak a szem egészségi állapotának megőrzésében. Naponta együnk salátát vagy gyümölcsöt.

Áfonya: javítja a szem vérkeringését, védelmet nyújt a káros sugárzásokkal szemben, különösen azok számára, akik számítógépes munkát végeznek, ugyanakkor az éjszakai látásélességet is javítja.

Hal: a halhús valamint a halolaj az omega-3 és omega-6 jótékony zsírsavak által, enyhítik a rövidlátást és a farkasvakságot. Ezért hetente két-három alkalommal ajánlott halat fogyasztani.

Sárgarépa: nagy mennyiségben tartalmas A-vitamint, csökkenti a retinában a kollagénszintézist és elősegíti annak pigmentjeinek regenerálódását.

Tojás: magas ásványi anyag-, protein- és vitamin tartalommal rendelkezik, a szem működéséhez szükséges esszenciális aminosavakat tartalmaz. A benne található magnézium, szelén, vas, foszfor, cink kalcium, nátrium miatt csökkenti a szemnyomást.

Kifogástalan látásunk érdekében fogyasszunk minél több piros, sárga, narancssárga és zöld húsú növényeket, melyek rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak A-vitamint és béta-karotint. Ezek hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Hétfő, 2011-01-31, 10:04 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Cikk forrása: Látásjavítás - network.hu

Érdekes egybeesés: amíg a tökéletes látást a 20/20-as számmal jelezzük, a tudósok szerint 2020-ra megszaporodik az időskori makuladegeneráció - vagyis a sárgafolt elfajulása - miatti látásvesztés, egyre gyakrabban fognak szenvedni ettől, továbbá más, hasonló kimenetelű betegségektől.

Az amerikai Tufts Egyetem Táplálkozás- és Látáskutató Laboratórium munkatársai azonban rájöttek, hogy az egészséges étrend javíthat ezeken az arányokon.

Már egy korábbi kutatás is szólt arról, hogy egyes tápanyagok bevitele, illetőleg az alacsony glikémiás indexű (vagyis lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó) étrend védőernyőként szolgálhat az időskori makuladegeneráció ellen. A glikémiás index megmutatja, milyen gyorsan emeli az adott élelmiszer a vércukorszintet. A sárgafolt (makula) egy körülbelül 3 milliméter átmérőjű sárgás folt a retina (ideghártya) közepének közelében, ez felelős az éleslátásért.

A vizsgálat során a kutatók Chung-Jung Chiu vezetésével több, mint 4 ezer, 55 és 80 év közötti férfi és nő táplálkozását elemezték. Ez alapján állítottak fel egy pontrendszert, amellyel meghatározták a tápanyagok makuladenegerációra gyakorolt hatását, együtt és külön-külön. A leginkább védő hatásúnak az alacsony glikémiás indexű étrend mellett a C- és E-vitamin, a cink, a lutein, a zeaxantin és az omega-3 zsírsavak bizonyultak. A tanulmány az Ophtalmology folyóiratban jelent meg.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Hétfő, 2011-01-31, 10:40 | Üzenet # 3 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kiegészítésképpen a témához:
Javítsuk a szemünket ételeink helyes megválasztásával. A látásunk élességét próbáljuk meg természetes úton javítani!

A-vitamin:
Megelőzi a farkasvakságot. Dohányosoknak, alkoholistáknak fokozottan fontos. Megtalálható állati eredetű termékekben, pl: csukamájolaj, májfélék, vaj. Növényi, karotinos ételekben: narancs - vagy citromsárga zöldségek, gyümölcsök, leveles, ill. zöld növények, pl: répa, édes burgonya, mangó, sárgadinnye, kel, pirospaprika.

Lutein:
Időskori szembetegségek ellen. Zöld- és leveles zöldégben, spenótban, kelkáposztában, citrom- és narancssárga gyümölcsökben, kukoricában. Főzve hatásosabb!

C-vitamin:
Antioxidáns (megköti a szabad gyököket, sejtjavító). Csökkenti a homályos látás kialakulásának esélyét. Időskori szembetegségek ellen hasznos. A glaukómások szemnyomását csökkenti.

E-vitamin:
Antioxidáns, a szembetegségek megelőzésére. Megtalálható a napraforgó magban, földimogyoróban, mangóban, hámozatlan szárított mandulában és mogyoróban is.

Omega 3 és 6 zsírsavak
Nagyon fontosak a szemnek. Halfélékben (leginkább tengeri halakban)

Ásványi anyagok, étkezési zsírsavak.

... Minden egészséges étel fontos a szemnek is. Vigyázzunk, mert egy-egy erősebb fogyókúra vagy lébőjtkúra erősen ronthat a látásunkon! (A fogyókúráról és annak beláthatatlan káros következményeiről hamarosan új témát nyitunk)

Ennek a cikknek a megírásához is a network.hu oldal segített.


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Látásjavítás ételekkel
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024