Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Káprázatok (További szemfényvesztések)
Káprázatok
EviaDátum: Vasárnap, 2011-07-31, 19:42 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Eredetileg az összes "ezoterikus csalásokat" és mágikusnak tűnő káprázatokat egy fórumtémába gyűjtöttem, de az "asztrálfény mágus" trükkje egy teljes fórumtémát elfoglal. Ezért a többit most ebbe a fórumtémába helyezem át.
Az asztrálfény témát az alábbi helyen találjátok:
http://let.ucoz.hu/forum/19-175-1


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Vasárnap, 2011-07-31, 19:43 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Mágikus számok

Különös, megmagyarázhatatlan összefüggésekre bukkannak rá az emberek mostanában a számok között. Először valahogy mindig misztikus üzenetet sejtenek ezekben az összefüggésekben. Talán azért, mert misztikus üzenetek híján most a számmisztikában keresnek megtapasztalható mágiát.

Tegnap egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy érdekes, mágikus összefüggésre. Ilyen még nem volt: "Ha a születési évem utolsó két számjegyéhez hozzáadom az életkoromat, 111 lesz az eredmény. Egyre több embernél fordul elő ugyanez. Miért van ez? Miféle üzenetet rejt magában?"

A válasz nagyon egyszerű. Most 2011-et írunk. Ha valaki 1964-ben született és most 47 éves, a két számot összeadva 2011-et kap eredményül. Ez természetes, hisz születése óta a mai napig éppen 47 év telt el. ... De ha a születési évének csak az utolsó két számjegyéhez adja hozzá a 47-et, akkor az eredmény 2011-ből 1900 lesz, azaz 111. Jövőre ez a szám 112, azután 113 lesz, és így tovább. Nem egyre több embernél, hanem mindenkinél, aki megszületett és van életkora.
Ha valaki 2000 után született, annál a születési év utolsó két számjegyét összeadva az életkorral, az eredmény 11 lesz. Ennek sem mágikus oka van, pusztán az, hogy 2000 éppen százzal több mint 1900.

Ne keressetek a számok között folyton misztikus összefüggéseket. Néhány - önmagát számmisztikusnak tartó - ember rejtélyeket, titkokat magyaráz bele a legegyszerűbb összeadási műveletekbe.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Vasárnap, 2011-07-31, 19:44 | Üzenet # 3 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Telejósda...

És azoknak, akik még mindig mindent elhisznek...
A jövőbelátás vagy inkább a "jövőbe érzés" nem váltható aprópénzre! Istenem, mennyit szenvedek nap mint nap a butaságot látva. Itt egy videó, amit a készítői viccnek szántak. Nem sajnálták a pénzt és felhívták a telejósdát. Egy 20 év körüli fiú azt kérdezte a jóstól: "miért nem kíván a férjem?"Reménykedem abban, hogy ezt az oldalt és ezt a fórumot azok is olvassák, akiknek szól a "Ne higgy el mindent" cím. Nem az a célom, hogy rápirítsak a csalókra. Sokszor írtam már, a legtöbb jós hisz is abban amit csinál... De így nem lehet! Ami nálunk jóval magasabb rendű, azt tisztelni kell és nem a saját szintünkre lesüllyeszteni!
A telejósda és hasonlók megcsúfolják és megalázzák a magasabb létszféráknak, a belső énünknek a minőségét. Hasonló a "Szellemekkel suttogó" vagy az "Angyali érintés" filmsorozatokhoz. Csakhogy azokban a filmekben fikciók vannak és egyáltalán nem akarják valóságként beállítani. (megj: korábban az Angyali érintés egy mély lelki film volt, csak a harmadik évadtól vált ragacsos és giccses közhellyé)

Ne akard uralni azt, ami minőségében jóval fölötted áll, inkább tiszteld azt és hajts fejet előtte.
Ez nem a vicces kedvű fiúknak szól, nekik inkább köszönet jár a videóért. A médiában szereplő, magukat jósoknak és látnokoknak kikiáltó személyeknek szántam ezt a mondatot, bár ők hajthatatlanok, mert amit csinálnak az részben fanatizmus, részben csalás!

Tudjátok rólam, hogy én is ezoterikus tanácsadó vagyok és amit teszek, mindig felelősséggel és tisztelettel teszem. Nap mint nap elmondom, a jövő még nem létezik és az intuíció vagy a "látás" nem így működik! Az ezotéria nem cirkusz, az intuíciót nem lehet megvásárolni vagy kényünk-kedvünk szerint játszadozni vele.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Vasárnap, 2011-07-31, 19:45 | Üzenet # 4 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Lincoln és Kennedy

Amikor először megláttam ezt a videót, sokkolóan hatott rám. Nem értettem, mit jelentenek az ilyenfajta véletlennek nem nevezhető egybeesések. És főleg: miféle jelentése lehet és ez az egész MIÉRT van? Miféle tréfa ez?Egy cáfolat:
Forrás: http://www.mommo.hu/media....arhuzam

Rejtélyek a történelemben: a szinkronicitás -Lincoln - Kennedy párhuzam

- Lincoln 1846-ban lett a kongresszusba választva; Kennedy 1946-ban lett a kongresszusba választva.

- Lincolnt 1860-ban választották elnökké; Kennedyt 1960-ban választották elnökké.

- Mindkettőjüket a feleségük jelenlétében, pénteken, fejlövéssel ölték meg.

- Lincoln elnököt a Ford Színházban lőtték le; Kennedy elnök épp egy Ford által gyártott Lincoln gépkocsiban ült, mikor lelőtték.

- Booth egy színházban lőtt, és egy raktárban fogták el; Oswald egy raktárból lőtt, és egy filmszínházban fogták el.

- Lincoln elnök merénylője 1839-ben született; Kennedy elnök merénylője 1939-ben született.

- Lincoln elnököt A. Johnson alelnök követte a posztján; Kennedy elnököt L. Johnson alelnök követte a posztján.

- Lincoln utóda 1808-ban, Kennedy utóda 1908-ban született.

- Mindketten egy gyereket vesztettek el elnökségük alatt.

- Lincoln titkárát Kennedy-nek hívták; Kennedy titkárát Lincoln-nak hívták.

- Mindkét gyilkos teljes neve 15 betűből áll.

- Mindkét gyilkost megölték tárgyalás előtt.

- Haláluk előtt egy héttel: Lincoln Maryland államban egy Monroe nevű helységben; Kennedy pedig Marilyn Monroe-val volt.

Terjedelmi okok miatt nem fogunk végigmenni mindegyik kijelentésen, az azonban rögtön tudható, hogy az utolsó állítás hamis. Marilyn Monroe 1962. augusztus 5-én hunyt el, John F. Kennedy ellen pedig 1963. november 22-én követtek el merényletet, tehát nem találkozhattak az elnök halála előtt egy héttel. A fenti lista tartalmaz tárgyi tévedéseket is, ilyen például a két titkár esete. Kennedynek csakugyan volt egy Evelyn Lincoln nevű személyi titkárnője, Lincoln elnök két titkárának neve azonban John G. Nicolay és John Hay volt. Szintén tévesen van megadva Booth születési éve, nem 1839-ben, hanem 1838-ban jött világra; elfogásának körülményei sem egyeznek a fenti állításokkal, Booth ugyanis egy dohányszárító csűrben bújt el, amit üldözői rágyújtottak, az ezután kapott lövés ölte meg.


Mindkét elnökről részletes adatokat a wikipediában olvashattok.

Lincoln–Kennedy coincidences urban legend (Sajnos ez csak angol nyelven)

Abraham Lincoln

John Fitzgerald Kennedy


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Vasárnap, 2011-07-31, 19:46 | Üzenet # 5 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Lincoln és Kennedy folytatás

Folytatva a Kennedy-Lincoln rejtélyeket, ismét egy cáfolat cikk, de sajnos nem tér ki a Marilyn Monroeval kapcsolatos összefüggésekre
Forrás: http://www.urbanlegends.hu/2009....eesesek

Különös egybeesések Kennedy és Lincoln között
marinov

Bámulatosan sok egybeesés fedezhető fel Abraham Lincoln és John F. Kennedy meggyilkolása között – állítja egy iromány. Az első olvasatra igen hatásos anyag egy része azonban téves, a maradék pedig felszínes egybeesés.

Néhány példa a szövegből:

“– Abraham Lincolnt 1846-ban választották a Kongresszusba, John F. Kennedyt pedig 1946-ban.

– Abraham Lincolnt 1860-ban választották elnöknek, John F. Kennedyt 1960-ban.

– Lincoln és Kennedy neve egyaránt hét betűből áll.

– Mindketten sokat foglalkoztak az állampolgári jogokkal.

– Mindkettejüknek a felesége elveszítette a gyermeküket, mialatt a Fehér Házban éltek.

– Mindkét elnököt pénteki napon lőtték le, mindkettejüket fejbe lőtték.

– Lincolnt titkára, Kennedy figyelmeztette, hogy ne menjen a színházba. Kennedyt titkára, Lincoln figyelmeztette, hogy ne menjen Dallasba.

– John Wilkes Booth 1839-ben született, Lee Harvey Oswald pedig 1939-ben.

– Mindkét merénylőt három nevéről ismerjük, és mindkét név 15 betűből áll.

– Booth a színházból egy raktárépületbe futott, ott kapták el. Oswald egy raktárból futott el és egy színházban kapták el.

– Boothot is, és Oswaldot is meggyilkolták a tárgyalás előtt.”

Az impresszív lista nem sokkal Kennedy elnök 1963-ban történt meggyilkolása után jelent meg – írtuk Legendavadászat című könyvünkben pár éve a Snopes-ra hivatkozva. Most ebből szemlézek pár érdekeset, hogy ma is legyen olvasnivaló.

Abraham Lincolnt valóban 1846-ban, John F. Kennedyt pedig 1946-ban választották a Kongresszusba. Kevésbé meglepő ugyanakkor ezek után az, hogy Abraham Lincolnt 1860-ban választották elnöknek, John F. Kennedyt pedig 1960-ban, tekintve, hogy mindketten egy évszázad különbséggel érték el első nemzeti szintű politikai sikerüket. Ez az egybeesés még kevésbé érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy csak minden negyedik évben tartanak elnökválasztást.

Lincoln_KennedyA legtriviálisabb egybeesés, hogy Lincoln és Kennedy neve egyaránt hét betűből áll. Különösen lapos az érvelés, ha figyelembe vesszük, hogy a két ember keresztneve különböző számú betűt tartalmaz, és hogy amíg Kennedynek volt középső neve (Fitzgerald), addig Lincolnnak nem. Ha feltételezzük is azt a meghökkentő apró véletlent, mint amilyen a két ember elnökké választása száz év különbséggel, illetve vezetékneveinek egyező számú betűje, a továbbiakban semmi sem jön ki a számos össze nem függő dologból. Lincoln 1809-ben született, Kennedy 1917-ben. Lincoln 1865-ben halt meg, Kennedy 1963-ban. Lincoln 56 éves volt, amikor meghalt, Kennedy 46, Lincolnt áprilisban ölték meg, Kennedyt pedig novemberben.

Nem érdemi megjegyzés az sem, miszerint mindketten sokat foglalkoztak az állampolgári jogokkal. Azt állítani, hogy Lincoln és Kennedy „sokat foglalkozott az állampolgári jogokkal”, nagyjából ahhoz hasonló, mintha azt mondanánk, hogy Woodrow Wilson és Franklin Roosevelt „különösen a háborúval foglalkozott”, vagy hogy Herbert Hoover és Ronald Reagan „főleg a gazdasággal törődött”.

Az, hogy mindkét politikus felesége elveszítette gyermekét, mialatt a Fehér Házban éltek, igaz ugyan, de félrevezető és elfed több alapvető különbséget. Az állítás módja a halvaszületési vagy csecsemőágyi tragédiát sejtet – ez azonban csak Kennedyék esetében igaz. Lincoln valójában két gyermekét vesztette el, nemcsak egyet: a kis Edward Lincoln tuberkolózisban hunyt el 1850-ben, a negyedik születésnapja előtt, tizenegy éves fia, Willie pedig hastífuszban a Fehér Házban töltött első év végén. Kennedy 1963-ban megszületett koraszülött gyermeke a világrajövetelét követő második napon meghalt. Kennedynek azonban három gyermek adatott, két fiú és egy lány – közülük ketten érték meg a felnőttkort.

A pénteki merénylet szintén nem túl meglepő, mivel egy a héthez az esélye annak, hogy valakit pénteken lőjenek le. Ráadásul a legjobb alkalom egy merényletre, ha az illető közszereplésen vesz részt, amit általában hétvégenként tartanak. Az sem véletlen, hogy mindkettejüket fejbe lőtték. Két olyan fajta lövés van, amelyik nagy bizonyossággal végez az áldozattal: a mellkaslövés és a fejlövés. Mivel Lincolnt és Kennedyt hátulról és ülve érte a lövés, a gyilkosaiknak – ha biztosra akartak menni – nem nagyon volt más választásuk.

Lincoln titkára, Kennedy – Kennedy titkára, Lincoln, plusz a jövőt megérző aggodalmas titkári figyelmeztetések: ez talán a lista leghatásosabb kitétele. Viszont a petárda nem pukkan: ez ugyanis az olyan egybeesések egyike, amelyek nem esnek egybe – ez egyszerűen hamis közlés. John Kennedy titkárnőjét Evelyn Lincolnnak hívták, de egy kutatás sem talált Lincolnnál Kennedy nevű titkárt.

A gyilkosok 39-es születéséről tudósító állítással nincs értelme sokat foglalkozni, Booth ugyanis 1838-ban született. Mindkét merénylőt három nevéről ismerjük – ez ismét olyan „megegyezés”, aminek vitatható az igazsága. John Wilkes Bootht gyakran nevezték „J. Wilkes Booth”-nak is, vagy egyszerűen csak „John Wilkes”-nek. Lee Oswaldot általában csak „Lee”-ként említik (nem „Lee Harvey”-ként). Továbbá: miért van jelentősége annak, hogy a gyilkosok teljes neve ugyanannyi betűből áll, amikor ugyanez nem igaz Abraham Lincolnra és John Fitzgerald Kennedyre, illetve Andrew Johnsonra és Lyndon Baines Johnsonra?

Pontatlan és felszínes az az állítás is, hogy Booth a színházból egy raktárépületbe futott, és ott kapták el, illetve Oswald egy raktárból futott el és egy színházban kapták el. Booth ugyan valóban színházban lőtte le Lincolnt, aztán elmenekült az államból, és végül egy dohánybarakkban ölték meg napokkal később. Oswald egy tankönyvraktárról (és nem -ból) lőtte le Kennedyt, aztán Dallasban maradt és élve fogták el egy moziban, bő egy órával később. Booth és Oswald is merénylet áldozata lett a tárgyalás előtt – állítják a mítoszcsinálók, de ez is erősen vitatható. Miután Booth lelőtte Lincolnt, elmenekült a tett színhelyéről, és tizenegy nappal később ölték meg az őt kereső katonák. Oswaldot egy órával a merénylet után tartóztatták le – más ügy miatt – a rendőrök, és éppen két napja volt őrizetben, amikor Jack Ruby lelőtte.

Összefoglalva: a fenti egybeesések könnyen magyarázhatóak a véletlennel. Nem nehéz hasonlóságokat találni bármely két eltérő vagy összefüggő adathalmazban, az eredmény attól függ, mennyi információnk van és mennyi időt szánunk a kutakodásra. Az ember természeténél fogva szereti az ilyen „játékokat”, úgy gondolja, ettől könnyebben megérthetővé válik a világ. Még jobban kedveljük az előre megírt sors nyomait amiatt, hogy az azonosságra rámutatók és a beavatottak különleges helyzetbe kerülnek az összefüggéseket nem ismerőkkel szemben.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Hétfő, 2011-10-17, 22:58 | Üzenet # 6 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Átverés:

http://elozoelet.eu/

Ezen a linken "megtudhatod, hogy ki voltál előző életedben".

A feladat nagyon egyszerű. Menj végig lépésenként a kérdéseken. Ezek közül némelyik igencsak elgondolkodtató. Mire a feladatsor végére érsz, a számítógép "kiszámolja", hogy ki voltál előző életedben. Többek között a születésed napját, a keresztnevedet, a jó és rossz tulajdonságaidat kell megadnod. Néhány "misztikus" kérdésre is választ kell adnod, mint például: "Ha vízcsepp lennél, hova hullanál?". A legutolsó kérdés az emeltdíjas sms-re adott válaszkód...

A válasz pedig a számítógép véletlenszám-generátorának a segítségével születik meg. (A véletlenszám-generátort úgy kell elképzelni, mintha egy kalapból több ezer név közül húznál ki egyet)

Ez az oldal eléggé ügyesen van megszerkesztve ahhoz, hogy mire a feladatsor végéhez érkezünk, valóban érdekel minket, hogy kik is lehettünk előző életünkben. De ne feledjétek: Ennek és az ehhez hasonló oldalaknak a lényege az, hogy az oldal üzemeltetője meggazdagodjon!

Ha megválaszolod a kérdéseket és elküldöd az emeltdíjas sms-t, megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor kiszedik a pénzedet és átvernek. De az előző életedről garantáltan semmit nem fogsz megtudni. Azért az nem így működik... Túl ócska ez a trükk. Ne dőlj be.


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Ezoterikus témák » Káprázatok (További szemfényvesztések)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Chat

 

Copyright Evia © 2019