Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Egészség, életenergia » Receptek fogyókúrához és egészséges élethez (Nem csak fogyni vágyóknak!)
Receptek fogyókúrához és egészséges élethez
EviaDátum: Szerda, 2015-03-04, 11:10 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kedves Látogatók!

Ebben a fórumtémában szeretném, ha megosztanánk egymással olyan ételek receptjeit, amelyek egészségesek. Az egészséges étel gyógyít és szépít. Ha figyelünk arra, hogy mit eszünk, a túlsúlyproblémáinktól is megszabadulhatunk.

Az igazi fogyókúra nem szenvedés vagy önbüntetés, hanem átváltozás, megtisztulás... Többféleképpen lehet egy fogyókúrába kezdeni, de valódi sikereket csak akkor érhetünk el, ha szeretettel, törődéssel és odafigyeléssel bánunk a testünkkel és ha tiszteljük a testet, amellyel a Teremtő megajándékozott bennünket. Ha a testünket éhezéssel vagy egyéb őrült büntető módszerrel sanyargatjuk, akkor a test elcsúful, megbetegszik és tönkremegy. Használhatatlanná válik. Az idióta önsanyargató fogyókúráknak mindig az a vége, hogy a felesleges kilók kamatostul visszajönnek. Nem ritkán még meg is betegítenek. Ezt sokan megtapasztaltuk már.

Az elhízásnak minden esetben lelki háttere van. Az elhízott test figyelmeztet: valamit rosszul csináltál, valamit hárítasz, harag vagy gyűlölet van benned (leginkább saját magad iránt). Az elhízott test azt kiáltja: "figyelj oda magadra! Figyelj a testedre és tudd, hogy fontos vagy! Szeresd magad jobban..." Ezt a figyelmeztetést nem akarjuk meghallani, sőt még jobban utáljuk magunkat falánkságunk miatt. Csúfnak látjuk magunkat és eszünkbe sem jut, hogy tiszteljük és szeressük a Testet, amelyet ajándékba kaptunk. Ahelyett, hogy gondoskodóvá válnánk és legalább próbálnánk megszeretni önmagunkat, inkább önostorozásba kezdünk egy olyan fogyókúrával, ami szenvedéssel jár, sőt sok esetben betegséget is okoz. Elég sokan használnak "zsírégető" tablettákat, pedig tudják, hogy ezek nem "gyógy-szerek", hanem mérgek. Van aki ahelyett, hogy önmagába tekintene, gyomorműtétet végeztet magán, hogy kisebb legyen az étvágya. Vannak, akik folytonosan hashajtókat szednek, hogy kiürüljön a szervezetükből az étel, amit "behabzsoltak", vagy akár hánytatják magukat. Sorolhatnám még, de a lényeg az, hogy sem az ételt, sem a saját testüket nem tisztelik.

Megkérek minden fogyni vágyót, hogy az alábbi 3 mondatot vésse jól az emlékezetébe:
Az ételt tisztelni kell. Az étel táplálék, az étel táplálja a testet. Az étel a testnek az élet!

Ahogy korábban írtam: az igazi fogyókúra átváltozás, megtisztulás. Ha észrevetted magadon, hogy a tested nem úgy funkcionál, ahogy kellene, akkor változtatnod kell! A test képes magát megbetegíteni, de azt a betegséget, amit létrehozott, gyógyítani is tudja! A betegség és az elhízás lélekből fakad. Ebből következik, hogy A GYÓGYULÁS ÉS AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY IS LÉLEKBŐL FAKAD! Az étel és a test tiszteletével előbb-utóbb eljutsz oda, hogy a saját lelkeddel is foglalkozni kezdesz és törekedni fogsz arra, hogy valóban nagyszerű életet élj.

A gyógyszertári készítményekről mostanában rengeteget hallunk. Sajnos a tévében is folyamatosan reklámozzák a gyógyszereket, még azoknak is ajánlják, akik egészségesek, de ugye bármikor megbetegedhetnek. "Fáj a fejed? Vegyél be ebből a kémiai zsibbasztószerből. De még véletlenül se nyisd ki az ablakot és lazulj el 10 percre egy kicsit relaxálni, mert az természetes úton gyógyítaná a fejfájást és nekünk abból semmi hasznunk nem lenne" Tudjuk, hogy a fejfájás is figyelmeztetés. Az agyunk szól: "kérek több oxigént és egy rövid pihenőt..."

Ha a test és a lélek összhangba kerül, a fent leírtak természetessé válnak. És mint ahogy ezen a honlapon már oly sokszor, ismét az önismeretnél kötöttünk ki. Készítsd fel a lelkedet arra, hogy most valami tényleg meg fog változni. Mától fontos vagy! Mától tiszteled az Életet ezen a bolygón. Az Életet, aminek szerves része vagy TE!


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szerda, 2015-03-04, 11:57 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kezdem azzal, amit SEMMIKÉPPEN NE használj se fogyókúrához, se semmilyen táplálkozáshoz

ÉDESÍTŐSZEREK ÉS LIGHT TERMÉKEK

Aszpartám - Aspartam - Aszpartam

Az egyik legelterjedtebb édesítőszer az aszpartám. Nagyon kevés kivétellel, az aspartam minden light, diétás vagy cukormentes élelmiszerben megtalálható. (E951) Sokan gondolják úgy, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, és szinte minden nagyobb élelmiszeripari cég használja, az csakis egészséges lehet. Pedig nem!

Az aszpartám mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aspartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és amit odabent művel, az modernkori horrornak is elmegy. De vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? Forrás: internet

A light termékekből az értékes tápanyagot veszik el! Helyette telenyomják mesterséges, kevés kalóriát tartalmazó, értéktelen vacakokkal, ízfokozókkal.

Az alábbiakban szeretnék megosztani veletek egy cikket. Kérlek, olvassátok el, mielőtt belekezdenétek a fogyókúrába. Méreg a szervezetnek: light termékek



Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szerda, 2015-03-04, 12:01 | Üzenet # 3 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Erő-izom koktél

Amikor a fiam 3 éves volt, megkérdezte: Anyu, mi ez? Hirtelen, ösztönszerűen válaszoltam: Erő-izom koktél. A fiam nagyon szerette, szívesen ette, és az étel neve alapján pedig tudta, hogy ettől erősödni fog.

4 adag
Hozzávalók:
2 alma (szerintem az idared a legjobb)
1 banán
2 szál sárgarépa
1-3 kanál méz, ízlés szerint

Az almát és a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. A banánt összenyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és azonnal tálalható. Ha az alma édesebb, akkor kevesebb méz kell bele. Ha fogyókúrázunk, akkor is inkább kevesebb mézet használjuk.

Tápláló, egészséges, vitamindús étel. Uzsonnára kitűnő.
Ha fogyókúrázunk és még nagy az étvágyunk, akkor előtte és utána ihatunk egy nagy pohár teát vagy vizet. smile
Ez a legrégebbi receptem, amit fogyókúrához ajánlani tudok.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szerda, 2015-03-04, 12:18 | Üzenet # 4 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Tonhalpástétom

Hozzávalók
1 közepes méretű tonhal-konzerv, lehetőleg olivaolajjal. Ha nincs más, jó a napraforgóolajos is, de semmiképpen ne csak "sós vízben".
2 evőkanál mustár
Citromlé, ízlés szerint, de ne sajnáld bele
3-5 evőkanál tejföl
1 jó nagy fej lilahagyma, vagy 3 kicsi
2 keményre főtt tojás
Kevés só

Tedd be egy tálba a tonhalat olajjal együtt és villával törd össze. Apró kockákra vágd fel a lilahagymát és a főtt tojásokat, majd keverd ezeket is bele. Keverd el az összes hozzávalóval. Minél kevesebb sót használj. A tonhalkonzerv amúgy is sós.

Ha szereted a fokhagymát, akkor 2-3 gerezd fokhagymát vágj össze apróra, hagyd állni néhány percig és keverd azt is bele. Én így csináltam

A fokhagymáról röviden: az "allicin" a fokhagyma fő gyógyító ereje. Csak oxidálódva szabadul fel a fokhagyma sejtjeiből. Ez azt jelenti, hogy a nyers fokhagymát szét kell zúzni, hogy az allicin felszabaduljon. 5-10 percig állni kell hagyni, hogy az oxidálódás (levegővel való érintkezés) végbemenjen. Ezután kell fogyasztani. Százszor többet ér, mint a patikákban található fokhagyma készítmények.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szerda, 2015-03-04, 14:04 | Üzenet # 5 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Brokkoli saláta

A brokkoliból készült ételeket mindenkinek javaslom. Rendkívül fontos a szervezetünk számára. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokban. Rákbetegség megelőzésére is nagyon jó.

Hozzávalók
Tejföl, só, fokhagyma a mártáshoz
Főtt zöldségek ízlés szerint (egy evőkanál bab, kukorica vagy borsó). Ha nincs, az sem gond
sárgarépa
és természetesen brokkoli

A brokkolit feldaraboljuk és forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük és néhány percig félkeményre főzzük.
Lapos tányérba tesszük. Mellé reszelt sárgarépát és a főtt zöldségeket. Meglocsoljuk a mártással, és már kész is. A brokkolit ne főzzük túl. Egyrészt, mert úgy már nem finom, másrészt kifőnek belőle a fontos tápanyagok.

Mártás elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Összekeverjük a tejföllel és enyhén sózzuk.

Fokhagyma helyett lehet apróra vágott kaporral is készíteni a mártást, így is nagyon finom!

Ha nincs brokkoli, karfiolból is elkészíthetjük a salátát (jelenleg úgy tartják, hogy a brokkoliban jóval több egészséges tápanyag van, mint a karfiolban, de a karfiol is remek növény. És hasonlóan a brokkolihoz, nagyon finom, de nem szabad azt sem puhára főzni). Mellé tehetünk jégsalátát, feldarabolt paradicsomot, paprikát, lila hagymát, főtt kukoricát, reszelt sajtot is ízlésünknek megfelelően.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Péntek, 2015-03-06, 08:47 | Üzenet # 6 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Tepsis brokkoli

Ez az étel nagyon finom és egészséges, de fogyókúránál vigyázzunk, ne együnk túl sokat belőle, mert kalóriában nem szegény. De mindenképpen érdemes fogyasztani fogyókúrázóknak is. Én nagyon szeretem a brokkolit, ezért ez az étel is nagyon ízlik nekem. Brokkoli helyett karfiollal is el lehet készíteni, vagy akár vegyesen is (fele brokkoli, fele karfiol)

Hozzávalók
1 fej brokkoli vagy karfiol
kb. 60 dkg tejföl

3-4 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás
4-5 dkg sonka (sonka helyett ne használj párizsit, virslit vagy felvágottat. Inkább semmit)
reszelt sajt
pici olaj

A brokkolit szétdaraboljuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk. Félkeményre főzzük. Inkább legyen túl kemény, mint puha!!!!
A tepsi aljára öntünk néhány csepp olajat, majd belerakjuk a brokkolit.
A sonkát csíkokra vágjuk és rászórjuk a brokkoli tetejére
A tojást elkeverjük a tejföllel, zúzott fokhagymával és sóval. Ne sózzuk túl, mert a sok só egészségtelen és elveszi az ételek eredeti zamatát.
A tojásos, fokhagymás tejfölt rálocsoljuk a brokkolikra úgy, hogy elfedje. Végül reszelt sajtot szórunk a tetejére. Ha fogyókúrázol, nem kell sok sajt.
Sütőbe tesszük és közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt megpirul


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Egészség, életenergia » Receptek fogyókúrához és egészséges élethez (Nem csak fogyni vágyóknak!)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024