Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Lélek és Test » Egészség, életenergia » Vegán karfiolos kuszkusz
Vegán karfiolos kuszkusz
EviaDátum: Szerda, 2016-12-28, 09:17 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
A kuszkusz íze egy kicsit a grízre emlékeztet. A vizet gyorsan felszívja, könnyen kezelhető.

Ez az étel tepsiben sül, fasírt jellegű, de könnyen széteshet, úgyhogy nem árt egybefasírtként sütni.

Kb fél fej karfiolt apró darabokra vágok, a lehető legapróbbra, majd beteszem egy lábasba. A lehető legkevesebb vízzel elkezdem főzni. E közben ízesítem: himalája só, bors, fokhagyma, mustár. Van még egy "vegamix" nevű fűszer, amit bioboltokban lehet kapni, olyan mint a vegeta, de egészséges változatban. Ebből a vegamixből is teszek bele annyit, amennyit gondolok. Lehet kóstolgatni menet közben. Én szeretem sok borssal és fokhagymával. Két nagy darab sárgarépát lereszelek és ezt is berakom a lábasba. Nem teljesen puhára főzöm ezt az egészet, közben kevergetem és kóstolgatom. A mustár nagyon feldobja az ízeket.
Egy másik lábasba forralok vizet, a kuszkuszból pedig kb. fél marokkal egy tálba teszek. Amikor a víz felforrt, egy keveset ráöntök a kuszkuszra. Csak annyit, amennyit egy pillanat alatt be is szív a kuszkusz. Néhány perc pihentetés után a kuszkuszt beleöntjük a karfiolos keverékbe és egy rövid ideig főzzük (kb. 5 perc), majd letakarjuk és pihenni hagyjuk. Pihenés közben a kuszkusz jól megszívja magát.

Ezután a tepsibe egy kis olivaolajat öntünk, hogy ne égjen le a főztünk. A masszát hosszúkás formában tesszük a tepsibe, éppen úgy, mint az egybefasírtot szoktuk, majd kb. 30 percig sütjük közepes lángon.

Sütés után máris meg lehet kóstolni, de ha letakarjuk alufóliával és kb. egy órát állni hagyjuk, akkor nem fog szétesni.

Kész is van. Én savanyúkáposztával eszem, de akár paradicsommal és kenyérrel is fogyasztható. Vegán, egészséges, fogyókúrához is jó (de akkor ne együnk sokat belőle)


Neked hoztam...
 
Fórum » Lélek és Test » Egészség, életenergia » Vegán karfiolos kuszkusz
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024