Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Fórum » Lélek és Test » Mandalák » Mandala elemzések (Mandala elemzést itt lehet kérni)
Mandala elemzések
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 22:29 | Üzenet # 1 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline

Önismereti mandalák - Evia mandalák


Mandala elemzések

A mandalákat saját magam készítettem erős intuícióval, sok éves tapasztalattal. Minden kép nyolc ágú, szimmetrikus, absztrakt mintákkal. Ez látványban kellemes, ugyanakkor élénken megmozgatja a fantáziát, elősegíti a belső érzéseink és tudásunk kifejeződését. Sokkal több intenzitást kíván meg, mint a hat vagy ennél kevesebb ágú mandalák, hatása is nagyobb. Számos visszaigazolást kaptam már a mandalák hatékony erejéről akkor is, amikor az Olvasó a számítógép monitorán keresztül nézte és fogadta be a képek üzeneteit.

A mandalák segítségével önismereti gyakorlatokhoz elemzéseket szoktam végezni. Arra kérlek, hogy amennyiben elemzést szeretnél kérni, válaszd ki az adott mandalák közül azt, amelyik a legjobban tetszik, valamint azt is, amelyiket taszítónak találod. Legalább öt, legfeljebb tíz mandaláról alkoss véleményt és fogalmazd meg azt, ami eszedbe jut róla. Legyen a mandalák között egy, amelyről az a véleményed, hogy éppen erre van szükség. Ezen információk alapján el tudom végezni az elemzést, amelyet az fórumban vagy privát üzenetben tudok közölni az érdeklődővel. Sok esetben előfordul, hogy a kérdező a mandalák megfigyelésekor már megtalálja a választ a kérdéseire, mivel a mandalák erejével meg tudja nyitni önmagát, és képessé válik a gátak feloldására.

A fotóalbumban három csoportba vannak a mandalák gyűjtve. Arra kérlek, hogy egy elemzéshez egyetlen csoport képeit használd fel. Egy csoportban 18 kép található, mindegyik képnek sorszáma és elnevezése is van. Az elnevezésektől próbáld függetleníteni magad a hatékonyság érdekében. A negatív elnevezések nem feltétlenül jelentenek negatív tartalmakat.

A mandalák képeit megtalálod a fotóalbumok között.
Az Erő mandalái
A Gondolat mandalái
A Harmónia mandalái

Ha elemzést szeretnél kérni

Válassz ki egy csoportot a mandalák közül. (Erő, Gondolatok vagy Harmónia mandalái)
Annyit kell tenned, hogy nézegeted az albumban lévő képeket és amelyiknél leragadsz (nem feltétlenül azért, mert annyira tetszik), arról megpróbálsz valamit mondani. Ami eszedbe jut. Az a legjobb, ha nem csak a pozitív élményeidet mondod el, hanem a negatívakat is. Nem kell egy mandalába beleerőltetni a véleményedet pusztán azért, mert szépnek látod.
Ilyenekre véleményekre gondolok például: "hát ez nagyon erőszakos, azok a bordó vonalak félelmetesek..." vagy "ott egy bohóc, milyen vidám ennek a képnek a közepe..." vagy "Nem bírok szabadulni ettől a zöld hatástól, olyan megnyugtató..."
Ha konkrét problémád van, amit meg szeretnél oldani, akkor mielőtt a képeket elkezded nézegetni, gondolj néhány percig a problémádra.
Legalább öt, legfeljebb tíz képről próbálj véleményt alkotni. Egy olyan mindenképpen legyen benne, amit azért választasz ki, mert úgy gondolod, éppen erre van szükséged.
A mandalákra a sorszámuk és az előtte álló név alapján tudsz hivatkozni (Például Erő 10, az Erő mandalái közül a 10-es számú)



Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 23:41 | Üzenet # 2 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Nagy Jánosné, Marika elemzése

Marika véleménye:
A harmónia mandalákat néztem elsőre.

H04: Az első benyomásom az volt,hogy ez egy hatalmas rakott szoknya ami tulajdonképpen befogad mindent, bőség,
szeretet, összetartozás, ,jó lenne alá bújni,mert biztonság érzetet adna.

H05: ennél a mandalánál a fényűzés, a pompa jutott eszembe, és az hogy nem biztos hogy fényűzésben, pompában
szeretnék élni, csak egészség legyen.

H09:Erröl a gyönyörű égbolt jött le, amikor nyugalom van az égen és a földön.

H17: Ami érdekes módon rossz érzést váltott ki belőlem a H17. Olyan macskához hasonló fejeket látok benne,
akiknek 2 fülük van, és gúnyosan vigyorognak rám, és nem éreztem jól magam, ahogy néztem.

H13: Amióta megláttam, ez a háttérképem, nagyon megfogott, és hogy mi igazán talán nem is tudom leírni. A
színek mintha hullámoznának, mint a tenger, viszont mosolygós arcokat vélek felfedezni rajta, amik rám
mosolyognak, és a szememet a közepe vonzza különösképpen! Ha bekapcsolom a gépem elidőzők rajta mielőtt tovább
lépek, és aki eddig látta, szintén jó érzéssel mondta, de szép,mi ez? Kedves Evia ezt éreztem.A kérdésem az
lenne még hogy a többi mandalával is meg lehet csinálni az elemzést? Köszönöm:Marika

Elemzés

Természetesen a többi mandalával is meg lehet csinálni az elemzést. A harmónia mandalái a leglátványosabbak a 3 csoportból. Akik az igazi szépséget keresik az életben, azok választják ezt a csoportot elemzéshez. A nyugalom, a béke keresése...

Nos Drága Marika, igazi gyermek-lelkű ember vagy mégis van benned egy érettség, amit akár bölcsességnek is
nevezhetünk (ezt nem mindig hiszed el magadról). Választásod alapján úgy tűnik, hogy soha nem csalódtál a család egységében, a kötelező protokoll helyett mindig a szeretet hangján szóltál a családodhoz. A gyermekkorod még mindig legszebb álmaid között van. A család békéjében szeretsz élni, és úgy tűnik egy csoport (családtagok) melletted vannak, kiállnak melletted és megadják a biztonságodat.

Te nem vádolsz, nem büntetsz, te megbocsátasz akkor, ha megbántanak. Egy kicsit talán még mindig naiv vagy.
Egyszerű ember vagy, nem szereted a különleges dolgokat, nem akarsz kirívó lenni. Megbújsz a hétköznapokban.
Jelen pillanatban nincsenek is nagy terveid. Nem duzzaszt hatalmas tettrekészség, a hétköznapi életben próbálsz helytállni. Szereted a rendet és a tisztaságot a lakásodban.

A H09-es mandalát kevesen említik meg, kevesen veszik észre benne az "alázatot". Benned nagyon erősen megvan a
tisztelet a magasabb rendű dolgok iránt. Vallásos vagy eszmeileg elhivatott vagy, de nem harcosként éled ezt meg.

Szintén pozitív tulajdonságod, hogy kerülöd a mágikus hókuszpókuszokat, az élethez nemes egyszerűséggel állsz hozzá. Kerülöd a "számító" gondolkodást, a hideg racionalitást.
Azt hiszem, szereted az "édességet" és a szépséget. Fontosnak tartod mások véleményét, de sohasem viszed túlzásba azt, hogy másoknak megfelelj.

A természetet szereted, egy kicsit többet elidőzhetnél a természetben, jót tenne neked.

Kiegyensúlyozott ember vagy. Az egyetlen megjegyzésem az, hogy túlzottan megbízol az emberekben. Egy kicsit szemfülesebbnek kéne lenned. Jelen pillanatban a feladatod a béke megélése és a barátkozás másokkal. Figyelj fel a szomszédaidra. Felkészült vagy egy új barátságra. Bár valóban túlzottan megbízol az emberekben, mégis van valahol egy csapóajtó benned, amit bizonyos esetekben egyszer csak "elzársz" mások elől. Ez egyfajta elszigetelődés. Részletesebben akkor tudnék erről írni, ha ismerném a véleményedet az Erő mandaláiról. (Valami félelem-szerűség van a háttérben)

Remélem, tudtam valamit segíteni az elemzéssel. Várom a reagálásodat.
Üdvözlettel: Evia

Nagy Jánosné, Marika

Marika válasza a harmónia mandaláira:

Kedves Evia! Nagyon köszönöm az elemzést! Bevallom teljes mértékben úgy érzem hogy amit látsz az az igaz valóságot tükrözi! Szinte hihetetlen,hogy a mandalák igy kitudják hozni az érzéseket! Néhány szót szeretnék magamról,én hobbi szinten festek,és már nagyon régóta foglalkoztat,az a gondolat/kb1 éve/hogy szeretnék mandalát készíteni,de még nem jutottam oda hogy neki kezdjek.nagyon szépek a mandaláid,engem lenyűgöznek.Evia elfogom küldeni az erő mandalákkal kapcsolatos érzéseimet.és előre köszönöm a lehetőséget!Üdv:Marika! Nagyon szép napot kívánok!

Marika véleménye az erő mandaláiról

Szia Evia!
Küldöm az erő mandalákkal kapcsolatos érzéseimet,amik igen sok esetben rossz érzést váltottak ki belőlem, de sorba venném őket.

E01: Az új élet ébredését érzem, a zöld virágokat látom ahogy nőnek ki a cserépből és virágzanak.

E11:Na ez a mandala számomra a szeretetet sugározza, szépséget, csillogást, vidámságot, boldogságot, örömet, egészséget, a nagy betűs ÉLET-et jelenti ahogy nézem.

E13: Itt egy ketrecet érzek,bezártságot,amiből nincs kiút, mint a labirintusból.

E14:Gonosz arcok vicsorognak rám.

E17:A mandala közepén érzem a fényt,de katlant,tüzet,lángolást érzek ahogy nézem.

E18:A sötétség urait látom akiknek,hosszúkás fejük van.

Evia,amíg azt az üzenetet írtam,nyomást éreztem,nem tudom ennek van e valami jelentősége? Elemzésed izgatottan várva köszönöm!Üdv:Marika

Válasz az erő mandaláira

Az erő mandalái erőt adnak, de erőt követelnek is. Ha valakiben nincs meg a tettre kész "izzás", megijed és bizonytalanná válhat ezektől a képektől.
Marika, a harmónia mandaláinak elemzésekor is valamennyire körvonalazódott, hogy sokszor valóban gyenge vagy. A mostani véleményed is igazolja ezt. Nem érzed a nekifeszülést, a szívósságot. Inkább választod a lemondást mint a küzdelmet. Ez tulajdonságod, nem hibád. Olyan utat választottál életedhez, ami a szeretetről és önzetlenségről szól.
Nem lepett meg a E13-as iránti ellenszenved. Az olyan embereknek való, akik szeretik a logikát, a hideg racionalizmust, észérveket keresnek mindenben. Ha ezekből az emberekből hiányzik a melegség vagy az "eszme" fogalma, akkor kegyetlenné is válhatnak... Te ennek éppen az ellenkezője vagy.
Ugyanazt tudom ismételni, amit már a harmónia mandaláknál is megtettem. Gyermeklelkűség, naivitás. De a mostani elemzésben feltűnt a félelem is benned, erre talán a legjobb példa, hogy az E17-es mandalában nem a kiutat és a szabadságot találtad meg, hanem megijedtél az oda vezető úttól.
A 11-es mandalában érezted meg a szeretet. Az erő mandaláiban valóban nagyon nehéz a szeretetet megtalálni, célzottan ez sem erről szól. Eredetileg nem is az erő mandaláiba akartam ezt tenni, végül azért került ide, mert a "Balerina könnyedségéről" szól. Lélegzetvétel a sok csatározás közben. Te reagáltál erre a békére, és megtaláltad benne a szeretetet.
Bár a tradíciót elfogadod, a közhelyeket nem szereted. Mégsem akarsz belesüppedni a semmittevésbe. Vannak kérdéseid és ezekre választ keresel. (Ezt már önmagában az is bizonyítja, hogy elemzést kértél tőlem, de konkrétan a 14-es mandala kiválasztásával és az arról alkotott megjegyzéseddel mondtad ezt ki)
A 18-as mandaláról a véleményed szintén a békeszeretetedről árulkodik. A 18-as mandala valóban sok negatív erőt tartalmaz. A haragról szól és a bosszúról. (Vannak értékei is, nagyon erős a pozitív hatása, másképpen nem került volna a galériába, de erről neked nem kell gondolkodnod. Ha számodra fontos lenne, akkor észre is vetted volna a pozitívat benne)

Marika, talán újat nem mondtam neked, de hát ugyanaz az ember vagy, aki a harmónia mandalákról is véleményt mondott már... Nagyon köszönöm neked a véleményt, a leírást. Ahhoz, hogy részletes elemzést tudjak adni, pont ilyen fajta leírásokat várok mindenkitől. Te ezt remekül csináltad. Ha van még kedved és erőd hozzá, szívesen venném a véleményedet a gondolatok mandaláiról is. Olyannyira határozottan körvonalazódott az egyéniséged, hogy szeretném a leírásodat beletenni a készülő könyvembe is.
Üdvözöllek: Evia


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 23:43 | Üzenet # 3 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Andrea elemzése (eOldal)

Andrea az eoldalon talált rá a mandalákra. Meglehetősen szűk véleményt mondott, ezért az elemzés sem sikerült részletesre.

Andrea véleménye
A gondolatok mandaláiról:
Az első és a tizenötödik áll hozzám a legközelebb.A legtávolabb pedig a tizennégyes.
A harmónia mandaláiról:
A legközelebb áll hozzám a tiz és a tizenkettő.A legtávolabb a tizehét és a tizennyolc.

Válasz:

A Gondolatok mandalái:
A választásod alapján úgy tűnik, hogy fiatal és érdeklődő ember vagy. Rugalmas a gondolkodásod, szereted az újat. Bátran és egyszerűen nézel a feladataid elé. Irtózol a hazugságoktól. A puhány vagy langyos dolgokat nem kedveled.
Lendületben vagy, ebben a pillanatban úgy gondolod, semmi nem képes eltántorítani céljaidtól. Mások véleményére keveset adsz. Ha a G6-os mandalát előnyben részesíted a G9-cel szemben, akkor a makacsságoddal meg kell küzdened és jobban odafigyelni a bölcsek tanácsaira.
Mélyebb elemzést akkor tudok készíteni, ha többet írsz arról, hogy melyik mandalában mit láttál meg.
A harmónia mandalái:
A harmónia mandalái nagyobb intenzitást és több belső őszinteséget kívánnak meg.
Gyűlölöd a hazugságot és a mellébeszélést. (Ez erős benned, mert a gondolatok mandaláinál is egyértelmű volt) Különösen kerülöd az alkoholizmust és a káros szenvedélyeket. Nem is akarod megérteni a gyenge jellemű embereket. Talán kellemetlen élményeid voltak gyermekkorodban. Nem szeretsz a múlton rágódni, nem az emlékeidből élsz. (Ezt a gondolatok mandalái választásodban is láttam) Inkább akarsz hasznos lenni, mint gazdag. A külsővel nem tudnak elkápráztatni, de a belső szépségre különösen érzékeny vagy.

Szükségem lenne arra, hogy a 13-as és a 15-ös mandalákról mondj véleményt ahhoz, hogy a lelki és szellemi beállítottságodról valamit mondhassak. Ha te magad is nehezen tudsz választani közöttük, akkor még nagyon képlékeny a világszemléleted és bár az erő megvan benned, nincs elképzelésed vagy célod a jövőre vonatkozóan.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 23:44 | Üzenet # 4 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Horváth Hajnalka elemzése (ning)

Hajnalka levele

Kedves Evia!
A Harmónia mandalákat választottam, azért, mert tudom, hogy ennek a megteremtésén kell most fáradoznom. Minden segítséget szívesen veszek, ezért kérem a Tiédet is.
A H01 kép láttán elsírtam magamat. Egy nem is olyan régi életem helyszíne jutott az eszembe, ahogy ezt a mandalát néztem. Ez a csodaszép díszítés azt hiszem az akkori boldogságomat hozta most el a lelkembe. A kép közepén a csillag, a körülötte lévő kör a Hold, a külső kör pedig a Nap. Ettől az Egységtől lett az egész számomra kerek.
A H02 kép pulzálását éreztem, de a belső kaput annyira őrzik, nem tudtam belépni rajta.
A H03 kissé kidomborodó kép, de számomra falat képez.
A H04 mint egy szépen kimunkált kupak, ami alól kiszűrődik a Fény.
A H05 előtt közvetlenül álltam, néztem a fényeket, tudom, hogy a részem, emeltem a lában, hogy belépjek.
H06 Mária királynői fensége jut róla az eszembe.
H07 Ez egy selyemkendő, amivel az arcom el van takarva. A fehér Fényben különböző női alakok látszanak. Kicsi vékonyak, a sarokban nagy istennői alakok, a két csúcs között erdei tündérek, magában a képben ősmagyar asszonyok.
H08 Ősatyák, kik egyetlen Magba gyűjtik a Tudást. Tetszenek a magyar motívumok a képben.
H09 Egy ember felső teste az egész kép, stabil pont a szíve, lelke.
H10 Medál, a Jóisten ajándéka.
H11 A legömbölyített csúcsokban egész alakos, magányos nő, akinek a gyökércsakrájából nyílhegy nyúlik a Földbe, a virágok közepén fekete kalapos férfiak, szintén nyílhegyet engednek ki magukból középre.
H13 Hiszek a Tündérmesékben, de engem most azok a nőnemű lények, akik itt a képen egymás fején állnak (a felsőnek csak két foga van elől) nem engednek be. Mintha tűzben táncolnának és kajánul mosolyognak rám.
H12 A piros "nyelvekben" díszes kaftánú uralkodó néz maga elé, a körön kívül pedig szomorú bohócokat látok.
H14 A szív fölött két nehéz korsó, mint teher, fölötte mágus, aki hidat képező karjaival szinte lenyomja a két oroszlánt. Mintha mágikus hatalmánál fogva erőiket venné el. emiatt nagyon szomorúak.

Köszönöm a segítségedet és kívánok őszinte szeretettel minden jót Neked!
Hajni

Elemzés

Jaj, drága Hajni,
Többször is átnéztem az egészet, olyan mintha nem a harmónia mandalákat nézted volna.
Istenem, valami nagy szakadás volt az életedben. Miért nem mosolyogsz soha? Miért kerülöd az embereket?
A rosszat, a fájdalmat keresed és ezt vonzod be az életedbe.
A lényegeset meg kell különböztetni a lényegtelentől. Talán ez a szlogened. De mi az, amit lényegesnek tartunk? Mi az igazi valóság? - Hát nem az, amiről úgy tudjuk, mert azt mondták. Nézz bele a kicsi lelkedbe, igenis nézd végig a gyermekkorodban és bocsáss meg azoknak, aki akkor megbántottak. Keresd meg a mosolyokat, keresd meg az apróságokat, amik ott vannak melletted arra várva, hogy észrevedd őket.

Egy kis igazi vidámságra lenne szükséged. Az élet fáj, de az élet a boldogság is.

Könnyű ezt mondani, látom voltak szomorú karácsonyaid. A Karácsonyt belül kell ünnepelni. Nem a beigli és a rántott hal a Karácsony, hanem a Szeretet, ami megérint.

Nagyon - nagyon szívesen beszélgetek veled bármikor. Biztos megkaptad már a levelet, hogy költözik a közösség. Csatlakozz oda, de amíg itt vagy és van rá lehetőség, a főoldalon hallgasd meg azt a zenét, amit oda felraktam. Chopin, és pont az, ami most kell neked. Nyisd ki magad előtte. Nem ő fog kinyílni. Ha meghallgatod, meg fogod érteni, mit akartam neked mondani. Nyerj vissza valamit a gyermek-lélekből.
Üdvözöllek, jelentkezz még: Evia


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 23:45 | Üzenet # 5 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Iszlai Margit (Románia) elemzése

Margit írta:

A Harmónia mandalái

Mindegyik nagyon gyönyörű. Amelyik egy kicsit taszít: Füst (H18), az egó (H15), Kicsinyeség (H11).
nekem amelyik a legközelebb áll: Intuíció (H06), Vidámság (H04)

A Gondolatok mandalái

Gondolati mandalák is nagyon gyönyörűek.

Amelyik a legközelebb áll hozzám: Varázslat (G13), Egység (G06), Csillagok között (G15)
Kicsit taszít: Gyűjtögetés (G07), Borostyán (G09), Fásultság (G12)

Az Erő mandalái

Ezek is nagyon gyönyörűek
Amelyek a legjoban hatottak rám; Vissza a fénybe (E05), Éber éjszaka (E06), Lendület (E11).
Taszít egy kicsit; Fegyelem hiánya (E09), Befogott vulkán (E03)

Válasz

Kedves Margit, úgy látom, szereted a tág tereket, irtózol a szük helytől és a szük gondolatoktól is. Széles az érdeklődési köröd, de sokáig egy témával nem tudsz foglalkozni, türelmetlenné válsz, és éppen ezért annak igazi mélységeihez sem jutsz el igazán. Mindent csak mértékkel fogyasztasz, addig amíg kényelmes és amíg egészségesnek érzed. Általában a dolgok jó oldalát nézed, de sokszor túlzottan óvatosan kezeled a dolgaidat. Problémát látsz néha olyan dologban is, ami valójában nem is probléma. Nem a szabályok kötnek gúzsba, inkább a távolságtartásod.

Nehezen barátkozol, mások véleményét nehezen vagy egyáltalán nem fogadod el. Nem szereted, ha kritizálnak téged. Vannak saját szabályaid és ezek határozzák meg a viselkedésedet. Az egészségeddel törődsz, megpróbálsz szép és jó dolgokat magad köré gyűjteni.

Úgy érzem, az ezoterikus tanok is foglalkoztatnak, de itt sajnos megállsz egy bizonyos szinten és nem akarsz mélyebbre haladni. Visszafogod a saját belső erődet. Talán nem is tudod igazán, hogy milyen erős intuitív képességeid vannak. Keresed ezeket az erőket, de nem kívül, hanem önmagadban tudod csak megtalálni.


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Szombat, 2010-09-18, 23:47 | Üzenet # 6 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Kiss Éva elemzése

Éva kérése

Kedves Evia!

Köszönöm hogy létezel, hogy itt vagy, és teszed, amit a szíved diktál.

Tegnap az egyik ismerősömtől kaptam egy továbbított e-mailt, amelyben az általad készített mandalákra hívod fel a figyelmet. Akkor azt gondoltam, nemigen érdekelnek ezek engem, láttam már mandalát és nem mozgatott meg semmilyen szinten. Ma újraolvastam a levelet, és gondoltam mégis megnézem az oldalt, legfeljebb újra kiderül, hogy nincs közöm hozzájuk. Nagy meglepetésemre a Gondolat mandalái album nyitóképe tetszett, vonzott, ezért ezt nyitottam meg. És ott volt a harmadik sor jobb szélén a nekem készült mandala (G15). Kb. fél óráig bámultam, és közben ömlöttek rám az érzések: boldogság, otthon, család, szerelem, mindenség, egység, béke, harmónia, szeretet. Döbbenetes volt, mintha a világom összes jósága, szépsége és szeretete össze lenne ide sűrítve. Nem tudom visszaadni ezt az érzést szavakkal. Azt hiszem ezt hívják katarzisnak.

Miután csökkent az érzésáradt, gondoltam megkérlek készíts nekem elemzést, úgyhogy kiválasztottam még négyet.

G01 - vidámság, kacagás, gondtalanság, virág

G08 - taszít - zűr, káosz, birtoklás, álcák, hazugság, zuhanás

G05 - élet, szépség, gyémánt

G16 - lágy szeretet, vágyódás, választás

A mandalákat a kisképek alapján választottam ki, ebben a sorrendben. Talán nem árt ha elmondom, hogy kb. 2-3 hete kissé elakadtam magammal, és bár nincs igazán bajom, mégis mintha valami nem lenne a helyén. A képek neveit és az általuk kiváltott érzéseket nézve kialakult bennem valamiféle válasz, de nem látom tisztán. Talán te jobban rálátsz a problémámra.

Köszönettel és szeretettel: Kiss Éva

Válasz

Kedves Éva!
Nagyon köszönöm a bizalmadat. A te választásod számomra is felüdülés. Igazi optimizmust hoznak a gondolataid, érzéseid. Teljesen jó kedélyű ember vagy, az életnek mindig a szép oldalát keresed.
A múltad emlékei kellemes hatással vannak rád (talán gyerekkorodban sokat voltál vidéken). Szereted és tiszteled a tanítóidat (szüleid, nevelőid, esetleg testvéreid). Azonban elérkezett az idő, hogy egy-egy tanítást újragondolj és saját megérzéseid, ismereteid és intuíciód alapján felülbíráld azokat. A sejtésem, hogy valami régen tanult dologról van szó, ez vagy egy beszűkült erkölcsi felfogás, vagy valláshoz, felekezethez való tartozás, amelyből itt az ideje, hogy szabadulj. - Röviden: megérezted a szabadság illatát a levegőben. Szárnyalni akarsz, de a tradíciók, az elavult tanítások visszatartanak. (Az Erő 13-as mandaláról mi a véleményed? Gúzsba köt, megnyugtat, káosz vagy logika? Ha logikát látsz benne és érveket, akkor ne habozz végre saját döntéseid alapján szemlélni a világodat.)
Ha szerepel a közeli terveidben utazás, akkor utazz. Jót fog tenni neked.

Ami a döntésedben visszatart téged az nem félelem, mert bátor és optimista vagy. A visszatartó erő a tisztelet, a hagyomány-hűség (esetleg vallási dogmák).
Javaslom, hogy nézd végig az Erő mandaláit is. Ha erős szívdobogást vagy gyomorfájást érzel, akkor ne erőltesd. Az Erő mandaláit nem mindenki bírja. Szerintem az Erő 18-as mandalában meg fogod látni a választ a kérdésedre, akkor is, ha ijesztőnek találod első ránézésre.

Kiss Éva újabb levele

Kedves Evia!

Köszönöm gyors válaszod, tényleg segített. A problémát a szabad szerelem és a szajhaság kérdése okozza bennem, ezt segítettél meglátnom. Kamaszkoromban az anyámtól, nagymamámtól azt halottam, hogy a házasságon kívüli szex bűn, és hogy minden lány szajha, aki nem szűzen megy férjhez, ha egyáltalán férjhez tud menni, mert a lányok egyetlen értéke a szűzesség. Természetesen én is lázadtam, mint minden kamasz, és nem szűzen mentem férjhez, de valahogy mélyen eltemetve bennem maradt egy rossz érzés, ami mindig előbukkan valahányszor egy párkapcsolat kezd kialakulni az életemben.

Az E13-as mandala nekem inkább logikus. Olyan labirintus, ami kíváncsivá tesz, szédítő belső mélységekbe vezet, de járhatok csak a felszínén is. Kalandos, szórakoztató, izgalmas. (Labirintus, de nem útvesztő, mert ismerem, látom a kivezető utat.)

Az E18 - Megtisztulás, szabadulás, kiáradás. A robbanás közepében születő béke. Az a pillanat amikor kilökődik a már haszontalan, elavult dolog és a helyén megszületik az új, a szebb és jobb. Nem ilyesztő, de óvatosságot, körültekintést igényel, szükséges hozzá a teljes felelősségvállalás. Igazad volt, tényleg ebben van a válasz számomra. smile

E11 - Egyszerre megnyugtató és lelkesítő, melengető és hűsítő. A bedugult orrom újra szelelni kezdett miközben néztem. A gyógyulás kezdete. Smaragd és rubin.

E10 - Jégbe zárt szépség. Jégvirág, amely melegséget ad és reményt, a tél után mindig eljön a tavasz.

E08 - A nő, termékenység, finomság, kecsesség, liliom. Az élet tüze.

E12 - Az ősz, a természet rendje, az álom kezdete. Tündérek, álommanók, mesés lények otthona.

E15 - Az ébredő szerelem, még nem borít be teljesen, de már érezni, hogy nincs menekvés.

H01 - Nyugalmas, békés, várakozó. A mozdulatlan tökéletesség. Páholy az Operában. Nehéz bársonyfüggönyök, kristálycsillár, lágy gyertyafény, gyönyörű, halk zene, gyöngy és drágakő. Csodaszép, felemelő mégis kissé szomorkás. Még nem kezdődött el az előadás, még nincs itt senki, a színház még alszik.

G04 - Itt folyik a káprázat. Ez lehet az ébren lévő H01. Már javában tart az előadás, harsog a zene, a színészek játszák a szerepeiket, minden mozog, él, lüktet.

Ha úgy érzed, nyugodtan oszd meg az írásom, bár nem elemzésnek szántam, csak leírtam hogy bennem milyen érzések, gondolatok támadtak a látványtól. Én magam is megdöbbentem ezen, mert mint már írtam, eddig nem beszéltek hozzám a mandalák (vagy csak nem halottam meg őket).

Köszönöm a meghívást is, csatlakozni fogok.

Szeretettel: Éva

Válasz a második levélre

Kedves Éva, amit korábban írtam neked, azt most teljesen megerősítették az újabb választásaid. Az egészség virul benned, és az egészséges szexualitás próbál magának teret hódítani. Azzal, hogy tudatosítottad magadban a problémádat, én úgy gondolom, hogy már a gátakat is sikerült feloldanod. Már nincs az a megmagyarázhatatlannak tűnő keserű érzés benned. Egészség, életöröm, fiatalság, lendület... Ez jellemző rád. A vallást még mindig elutasítod, az őszinte válaszokat keresed. Hadd tegyem hozzá, ez a keresés számodra inkább érdekes mint megerőltető. Racionálisan gondolkodsz, és nem szkeptikusnak neveznélek, inkább olyannak, aki ki meri mondani valamiről, hogy "nem tudom". Bár a választásaid a fiatalság életvidámságát sugározzák, mégsem gondolom, hogy túl fiatal vagy, mert már régen túl vagy a "mindent tudok" korszakon. (Ha egyáltalán volt ilyen korszakod).

Úgy gondolom, már tudod, mit fogsz tenni. Tudod a válaszomat is: Lépj bele, éld meg!


Neked hoztam...
 
EviaDátum: Vasárnap, 2010-09-19, 00:04 | Üzenet # 7 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Muzsika elemzése

Muzsika levele

Kedves Evia!
Köszönöm a lehetőséget!
Az Erő mandaláiból válogattam, ahogy tanácsoltad.
Először a gondolataimat írom le, amelyek az egyes képek nézegetése közben eszembe jutottak:
18.A Hófehérke és a 7 törpe c. Disney film mostohája jut eszembe. Gyönyörű minden részletében,csupa gazdagság és pompa, de gonoszságot sugároz, rossz indulatokat. A V alakú fekete foltok, mintha varjak lennének.
17. Tűz és jég. A középpont generálja a lángnyelveket, de –hogy ne pusztuljon el- ezt a központot védi a szikrázó jég. Ebben a képben is nagyon sok indulatot érzek, és nagyon dinamikus.
16. Maga a tökéletesség, de hideg-rideg. Én lélektelennek érzem. Lehet, hogy naivitás, de nem ártatlanság! Megközelíthetetlen. Fantasztikus térhatása van…
15. Itt is varjakat látok. A szélső körben a bordó sávok, mintha pántok lennének, amelyek kordában tartják a kitörni vágyó sárga lángnyelveket. A pántokon hosszú orrú arcok, tátott szájukból kilóg a hegyes nyelvük.
12. Ez tetszik a legjobban, nagyon erősen hat rám! Nekem gyöngédséget, kedves ölelést igér. A szélén összehajló ívekről ölelő karok jutnak eszembe. Körben csodálatos virágok, a középső körben kitárt karú kisdedek! A közepén lévő csillag erős szeretetet áraszt felém. És az egész, mint ha üvegből lenne. A legszebb ünnepek jutnak róla eszembe…
8. Ezt is szeretem. Ünnepi gyertyák, virágok és sok szerelem. Ifjúság! Eltakart orrú és mégis mosolygónak tűnő női arcok a külső körön
7. Tündérvilág, sok aranygyűrűvel, ragyogó smaragd gömbökkel Gyönyörű, ragyogó, de számomra nincs benne érzelem.
6.Kifejezetten taszít! Idegen Gúnyosan nevető rózsaszín bajszos idős férfiarcokat látok. A lila V betűk, mint ha gázlángok lennének. Nem az én világom!
4. Olyan, mint egy orosz templom kupolája, vagy egy lassan forgó kerék!
1. Félek tőle! Azok a zöld alakok, mintha éppen elsüllyednének, kétségbeesetten égnek tárt karokkal(csápokkal?)
A legjobban vonz a 12-es, a legjobban taszít a 6-os!
Muzsika

Válasz

Ajaj,
Először azt kellett észrevennem, hogy mindenben azt látod, hogy ellened irányulnak és szinte kigúnyolják a lényedet. Ahhoz, hogy szembeszállj, túlságosan félsz. Szeretnél mindig a háttérben maradni és élni azt az életet, amit magadnak kialakítottál. Egy gyűrűbe vagy zárva. Onnan nem tudsz kitörni, de nem is akarsz, mert félsz attól, ami kint van. Belül viszont szenvedsz.
Már kezded úgy alakítani az életedet, hogy a fájdalom és a szenvedés az osztályrészed. ... Minden külső eszközt megragadsz, hogy ez ellen tegyél, de ezek az eszközök haszontalanok. A mélyre kell lenyúlni és ott megnézni a problémát. A mélyre lenyúlni azt jelenti, hogy végre "először" tényleg őszinte legyél saját magadhoz.
Ismerd fel, hogy folytonos áldozatnak érzed magad, keresed a kirekesztettség érzését... Haragot érzel a világgal szemben, mert nem ért meg téged. Ezt a haragodat az ártatlanság köntösébe bújtatod, és így alakítod át végül mártíromsággá.

Úgy tűnk, olyan fajta vagy, aki inkább meghunyászkodik, de nem ad hangot saját érzéseinek, saját igazságának. Belül szenvedő vagy és az is maradsz, amíg önköreidet járod. Nem nyitsz kifelé, bár úgy teszel és azt hiszed, ennél több feladatod nincs is ezzel. De a kifelé nyitni nem csak azt jelenti, hogy kint ugyanazt ismételed, ami belül van, hanem a "kintet" meg kell ismerni, be kell fogadni, ki kell tágulni hozzá.

Talán nem mondod ki,de érzed, hogy kevés vagy a külvilágnak. Ez kritika, legalábbis te annak érzed. És sértődötten elfordulsz. Az egó hiúsága rengeteg fájdalmat tud okozni nekünk. És nagyon nehéz ez ellen küzdeni. Nem azt mondom, hogy építsd le. Próbáld meg egészségessé tenni. Légy büszke a jó tulajdonságaidra, az eredményeidre, ugyanakkor a hibákat, amik benned vannak próbáld meg felismerni és tenni ellene. A legnagyobb hibád, hogy kritikát "nem jól" fogadod el. El akarod fogadni, de valami nem engedi benned, és inkább tovább szenvedsz.

Meditálásra a Harmónia 1-es mandaláját ajánlom, hogy megtaláld a saját értékeidet és büszke is legyél rájuk, a Harmónia 12-eset arra, hogy koncentráld az erőidet, a Harmónia 15-öt pedig arra, hogy kibékülj az egóddal

Muzsika válasza

Kedves Evia, köszönöm, megpróbálom...helyesebben mindent megteszek, ami csak lehetséges!
Muzsika :shock:

Muzsika újabb válasza

Kedves Evia, nagyon sokat gondolkodom az üzeneteiden. Most már sikerült is többé-kevésbé megemésztenem a szavaidat, túl vagyok a kezdeti sértődésen - itt egy hangulatjel - is.
Egy dolog van, amiben úgy érzem, hogy tévedsz:
"Úgy tűnk, olyan fajta vagy, aki inkább meghunyászkodik, de nem ad hangot saját érzéseinek, saját igazságának"
A testvérem mindíg az igazság bajnokának, "az igazságos Guru"-nak csúfolt, és ez a tulajdonságom máig megmaradt, hogy ha valami rosszul esett, vagy igazságtalannak éreztem, mindíg, mindenkinek megmondtam, mert nem szeretek tüskéket hordozni magamban. Az már a másik fele a dolognak, hogy amikor a páromnak jeleztem, hogy fáj a viselkedése, ő mindíg cáfolta a rossz érzéseimet, letagadta a valóságot, én pedig teljesen elbizonytalanodtam.
"...a másik az, hogy ne akarj mindenáron megfelelni, mert ez erőlködés és azonnal észreveszik. "
Ebben pedig nagyon is igazad van! Akár az összes többi megállapításodban!
Még egyszer köszönöm a véleményedet, igyekszem megszívlelni! :?
Muzsika

Evia válasza

Drága Muzsika!
"Úgy tűnk, olyan fajta vagy, aki inkább meghunyászkodik, de nem ad hangot saját érzéseinek, saját igazságának"

Ezt lehet, hogy nem egészen pontosan írtam le. Van bennem is valami hasonló, és erre azt mondják, hogy folyton vitatkozom. Megpróbálom leírni:
Kimondod, ami benned van, és várod, hogy amit mondasz, el is jusson a másikhoz. Nem a mondandóddal van a baj. Néha a másik ember érdektelensége (vagy értetlensége) sokkal jobban fáj, mintha vitába szállna veled. A veszekedésnél is jobban fáj.
Te képes vagy arra, hogy megpróbálod megérteni, amit a másik gondol, és közös nevezőre akarsz jutni. De általában az emberek nem ilyenek. Te közeledsz a másik gondolata felé, de ő ahelyett, hogy ugyanezt tenné, vérszemet kap és még jobban ragaszkodik a saját véleményéhez. Végül te vagy az, aki megpróbálja elsimítani a helyzetet.

Itt a fórumban már többször kimondtuk, hogy az emberi "butasággal" találkozni keserves dolog. Valóban, és ha ehhez még valami gőg is járul, akkor tehetetlenek vagyunk. Ha csak egyszerűen leteszed a fegyvert, az nem ugyanaz, mint amikor már elbizonytalanodsz saját magadban. Nem fogod tudni megértetni magad a "gőgös butával". Nincs közös nevező. Nincs tovább! Elismerem, hangot adsz a saját igazságodnak, de ne akarj a béke kedvéért "átalakulni". Hidd el, van némi szándékosság azokban, akik a maguk igazát hajtogatják. De ez már az ő egójuk, az ő feladatuk...

(Egyébként az, hogy nem ragaszkodsz makacsul a saját véleményedhez, rendkívül pozitív benned. A baj csak az, hogy még az evidenciákban is elbizonytalanodsz. A béke kedvéért?)

Itt az egyik kilépett tag hozzászólása volt, de az már nincs meg. Muzsika az ő hozzászólására utal

Muzsika válasza

Tudod Evia, velem az a nagyon nagy baj, hogy 22 évig azt hittem, jól teszem a dolgomat, hiszen soha nem kaptam jelzést az ellenkezőjéről. Az utána következő négy év mélyrepülésekkel és mennybemenetelekkel ( és ma már tudom, hogy hazugságokkal) volt tele, és amikor éppen azt hittem, hogy minden rendben van, akkor omlott rám a légváram. Gyakorlatilag egyedül csak a gyerekeimbe vetett bizalmam maradt érintetlenül, mindent, mindent újra kell építenem, és egészen másképp, mint ahogyan eddig volt, és egészen-egészen másképp, mint ahogyan neveltek. Ezért én már mindenről, az evidenciákról is hajlamos vagyok elhinni (azt képzelni), hogy hamisak. A biztonságérzetem tünt el, azt keresem kint és igenis bent is, de ez a bent valami miatt nagyon elbújik
Kedves Irén, nagyon írígyellek a "nem bennem van a hiba" biztonságérzetéért!
Muzsika

És a másik kilépett tagunk hozzászólása, aki egészen különlegesen és keményen gondolkodik érzelmekről. Az ő hozzászólása sincs meg, de nem is baj.

Muzsika válasza a kilépett tagunknak

Számomra nagyon furcsa, amit írsz. Mintha közönyös lennél a másik ember iránt, pedig ez biztos nem így van! Hogyan tudod megállni, hogy ne járj végére a problémának? Vagy úgy, hogy Te győzöd meg a másikat, vagy úgy, hogy belátod, esetleg neki van igaza? Engem egy vitában mindíg az a vágy hajt, hogy megértsem a másikat, és az ő gondolatmenete segítségével meggyőzzem, vagy éppenséggel megértsem, ha nincs igazam. És valóban az a legfájdalmasabb, amikor a másik ilyenkor hátat fordít és nem próbál meggyőzni, hanem vérig sértődik.

...
A kilépett hölgyek még elbeszélgettek erről a témáról, de az már nem tartozik ide. Drága Muzsika, várom, hogy gyere és folytathassuk a beszélgetéseinket. Szeretettel: Evia


Neked hoztam...
 
AngelDátum: Hétfő, 2010-09-27, 23:23 | Üzenet # 8 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 84
Kitüntetések: 4
Helyzet: Offline
Óóóóhh...Evia Kedves..!
Micsoda kincseket hoztál ide.. smile
Fantasztikus,hogy a lélek rezgéseiből szavakká alakított
válaszokból milyen következtetéseket vonsz le..
Gratulálok..
A csodaszép mondanivalóval telített gyógyító(!)
mandaláidról,már nem is beszélve..

Szeretettel : Angel


~~ Egy Mosolyt Hoztam..:) ~~ Neked..:) ~~

Az üzenetet módosította Angel - Hétfő, 2010-09-27, 23:25
 
magasDátum: Szerda, 2010-09-29, 15:04 | Üzenet # 9 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Inaktív
Üzenetek: 36
Kitüntetések: 5
Helyzet: Offline
Harmónia
17 taszít, megfolyt
10 ragyog bennem
3 ez a szívem ritmusában pulzál
4 ezt látva tényleg örömnevetés csiliggel szívemben
1 a vágyaim színei, bár bennem él már
6 ez mindennapjaim alapritmusát, színvilágát tükrözi
15 erőssek a kék árnyalatok, nem tetszik
14 elmult életszakaszom jellemző színei, túl rikitó
5 ezek még csak vágyaim szine, kellenének...
12 tetszik a zöld és a piros-vörös árnyalatok váltakozása


... egy UT-on járó...
 
EviaDátum: Csütörtök, 2010-09-30, 09:17 | Üzenet # 10 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Szia Magas!

Lélek-ember, rendkívül finom, cizellált, érzékeny. Aki meg tudja különböztetni az igazat a hamistól (4,1,15,5)
Nem szereted a harsányat, a magamutogatást. Nagyon sok mély, kifinomult érzés lapul benned. Feminin tulajdonságok is, ezeket nem szégyenled. Itt leginkább az érzékenységre és a finomságra gondolok. Ugyanakkor hatalmas erők, de ezeket részben visszafojtod, részben uralod őket.
Szereted a Karácsonyt, az érzelmeidet szívesen átadod, örömet okoz, ha örömet okozol.

A harmónia mandalái már az elért eredményekről szólnak, arról, amivé váltál. Ezek nem vájkálnak annyira a lélekben mint az erő mandalái, ezért nehezebb a belső vívódásokra rámutatni. Negatív tulajdonságokat sem nagyon lehet itt találni, csak kirívó esetekben. Ha vágysz egy kis lélekboncolgatásra, akkor nézd át az erő mandaláit. Az erő mandaláinak elemzésével olyan ösztön-tulajdonságok és hiányosságok kerülhetnek felszínre, amelyekről talán nem is tudunk.

Ahogy átnéztem a véleményedet, láttam benned valami zárkózottságot. Csak arról beszélsz, amiről úgy gondolod... Nem szólod el magad. Megtartod a három lépést.

Nem tudom biztonsággal állítani, hogy már megtaláltad önmagad, pedig valahogy a leírásod folyamatosan ezt súgja nekem. Olyan, mintha azt mondanád: Megtaláltam az utam, megvan a nyugalmam, biztos helyen vagyok... Ezt mondod, el is hiszem neked, de ÉN nem érzem. Egy picit olyan, mintha manipuláltad volna a leírásodat, hogy azt írd le, amilyennek tartod magad és ne azt, amilyen valójában vagy.

Igazán őszinte és igazán belső elemzéshez nézd át az erő mandaláit, és nagyon szabadon, ösztönből írd le, amit látsz rajtuk. Ne gondolkodd túl, csak írd le ami jön.


Neked hoztam...
 
MoncsikaDátum: Szerda, 2010-12-15, 20:58 | Üzenet # 11 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 5
Kitüntetések: 1
Helyzet: Offline
Csodálatosak a mandaláid Evia, és ez az egész oldal! Gratulálok, nem is tudom felfogni, hogyan hoztad ezt létre. És ezúttal szeretném is megköszönni Neked ezt a sok csodát egy helyen.

Az erő mandalái állnak hozzám legközelebb. Kérném szépen az általam leírtak mandalaelemzését.

E18-szikra, tűz, füst, fény, békesség

E16-rosszidulatot sugall számomra, összebeszélnek, sugdolóznak, titkolóznak

E12-nagy fejű, sok információt birtokló idegen lények tanácskozása. nem beszélnek, de kommunikálnak egymással. mind ugyanazt akarják.

E08-élet, temető, síremlék, liliom

E04-a legkevésbé hordoz számomra információt, talán taszít vagy csak egyszerűen talán még csúnyának is találom. (bocs Evia, ezt azért írom, mert ennél az egynél ezt érzem, semmiképpen sem bántásnak szánom)

E03-gyémántba burkolódzó árvácskák sokasága, gyönyörű a színek harmóniája. ez a mandala áll legközelebb hozzám. erős, mély érzelmeket vált ki belőlem.

E02-fény árasztja el az égbolt arany csillagait. végül egyetlen csillaggá olvad a kép.

E03-ez a mandala nagyon érdekes számomra ahányszor elmerengek felette, mindig másnak látom. most húsevő növények nyelik el az emberi szíveket. kék bolygónk izzik, maradt még csöppnyi tenger, apró szigetek.

Hát Evia, úgy gondolom, nem lesz könnyű dolgod az elemzéssel. Kiváncsian várom válaszod. Köszönöm.

 
EviaDátum: Szerda, 2010-12-15, 22:44 | Üzenet # 12 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Szia kedves Moncsika!

Már említettem sokszor, hogy tényleg nem arról van szó, hogy szép mandalákat kell nézegetni. Az erő mandaláinál pedig egyáltalán nem a szépséget rajzoltam meg. Ezek a bennünk lévő "energiák" és "tulajdonságok" képei. És persze hogy van közöttük olyan, ami taszító, mert ellenkezik azzal, amit el tudunk fogadni magunkban vagy elfogadhatónak tarthatunk másokban.

Az első, amit észrevettem elemzéskor, hogy gyanakvó vagy. De nem félsz, sőt... Belerohannál még az izzó vulkánba is. Ez lehet azért is, mert az igazi veszélyt nem veszed észre magad körül, pedig figyeled, ki akarod kerülni, de a bizalmatlanságod miatt mindig rossz helyen kezdesz gyanakodni.

Van benned erő, de nem mindig jó helyen használod fel. Az erődet nem kell bizonygatni. Ha az erőd stabil, akkor nincs szükség arra, hogy megmutasd. Egyszerűen van és kész.

Fontos még megemlíteni a türelmetlenségedet. Az életedben mindig kihagysz egy-egy lépcsőfokot, és úgy akarsz feljebb jutni, hogy nem járod be előtte a szükséges utakat.

Az "igazat" keresed. Amit bonyolultabbnak látsz annál, mint amit jelenleg át tudsz látni, azt kerülöd. -- Érdekes ember vagy. Egy részed habzsolná az információkat, mindent tudni akar, úgy szívja be a tudományokat mint más a levegőt. Másfelől viszont a türelmetlenséged miatt a bonyolult dolgok felbosszantanak.

Jelenleg gondjaid lehetnek vagy a vallásoddal vagy valamiféle tradícióval. Nem akarod elfogadni, túl vagy már rajta, de mégis a környezeted miatt úgy érzed, meg kell hunyászkodni. Nézd meg még egyszer a 12-es mandalát. Ne legyél olyan szigorú... Erre a mandalára szükséged lehet még (Az elfogadás nyugalmát fogod benne megtalálni)

Az elemzésed valóban nem könnyű. Sokféle ember vagy egyszerre. De azt nem mondanám, hogy nem tudod mit akarsz. Tudod, csak kissé csapongó vagy. Több kitartásra van szükséged. Talán attól tartasz, hogy amíg egy dolog leköt téged, addig száz másról lemaradsz. De ez csak egy kifogás a türelmetlenségre.

Az biztos, hogy jó szándékú ember vagy. Sokan nem értenek téged, de az nem baj. (Hisz te magad is sokszor kerülsz olyan helyzetbe, hogy nem érted meg önmagadat) Pozitívumként kell megemlíteni az éleslátásodat. Te megtalálod a lényeget, nálad nem lehet mellébeszélni. Nagyon megszűröd azt, amit hallasz. Maximalista vagy, elég nagy elvárásaid vannak másokkal szemben. Egyelőre ez nem is baj.

Ennél többet most nem tudok mondani neked. Abban biztos vagyok, hogy a véleményed, mint egy folyó, állandóan változik a mandalákról. Ha van kedved hozzá, egy-két hét múlva nézd át ismét a képeket. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire másképp fogod látni. Jelenleg - én úgy látom - hogy a pillanatnyi hangulatod nagyon erősen befolyásolta a mandalákról a véleményedet. A válaszom azért is nem teljesen tökéletes, mert "nyugtalan" vagy "zaklatott" lelkiállapotban nézted át őket. (Szerintem szoktál nyugodtabb és béketűrőbb is lenni)

Hát, egyelőre ennyi. Várom a visszajelzésedet.


Neked hoztam...
 
MoncsikaDátum: Csütörtök, 2010-12-16, 20:37 | Üzenet # 13 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 5
Kitüntetések: 1
Helyzet: Offline
Kedves Evia!

Nagyon szépen köszönöm a mandalaelemzést. Miközben olvastam, azt éreztem, Te többet tudsz rólam, mint Én saját magamról. Hát igen, valóban sokféle ember vagyok, több személyiség lakozik bennem. De Én ezt nem értem. Sosem játszom meg magam, egyébként is csapnivaló színész vagyok. De észrevettem, hogy különböző környezetben másképp viselkedem.

A környezetemben lévő emberek, ismerősök vagy kifejezetten kedvelnek vagy finoman szólva nem bírnak. Köztes átmenet nincs. Akik nem kedvelnek, magamnakvalónak, beképzeltnek, csendesnek, zárkózottnak tartanak. Akik megismertek és szeretnek, életvidám, jókedélyü, mosolygós, aranyos, segítőkész embernek gondolnak. Voltam egy háromnapos személyiségfejlesztő tréningen, ahol ugyancsak ezek a dolgok jöttek le.

Most két hónapja új munkahelyen dolgozom, itt is megosztom az emberek véleményét. De nem is csodálkozom, mivel jómagam is azon a véleményen vagyok: nem kell engem mindenkinek szeretnie (pedig igen, szeretném).

Nagyon könnyen teremtek kapcsolatokat. Valahogy különleges képességem van azzal kapcsolatban, hogy az első pillantásból, néhány perc beszélgetés után megérzem az illető személyben a rosszindulatot. Az e tulajdonsággal bíró emberek számomra taszítóak. Gondolom ezt érezted gyanakvásként. De mentségemre váljék, hogy nem így közelítek alapból, csak egyszerűen megérzem. És ebben az első megérzésben még soha nem csalódtam, így igazából még emberben sem csalódtam, mert tudom, mit várhatok az illető személytől személyiségéből adódóan.

Könnyen ráérzek arra is, hogy ki mit szeretne hallani, milyen hangnemben kell szólnom hozzá. Gyorsan ragálok, minden pillanatban kész vagyok cselekedni, nem fagyok le, és soha nem magyarázkodom. Legjellemzőbb tulajdonságom az egyenesség. Apukámtól tanultam. És igen, szomjazom a tudásra. Természetesen ebből adódóan több szakmám van és természetesen mind különböző területen. Mint apukám, minden voltam csak akasztott ember nem.

A vallás. Hát igen. Evia, Én örök hitetlen vagyok. Egyetlen vallás sem áll közel hozzám. Egy ideje kezdtem el érdeklődni az ezotéria iránt. Kerestem a hitet. Még nem találtam rá.

Tradició. A család mindenképpen ide tartozik. Széthullott. Aki összetartotta eltávozott, az emléke maradt, mélyen él.

Nem szándékoztam hosszúra fogni a visszajelzést, meg úgy is írunk még egymásnak, tudom.

Köszönök Mindent!

Evia! Nevet tudnál Nekem választani?

 
EviaDátum: Péntek, 2010-12-17, 12:16 | Üzenet # 14 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 410
Kitüntetések: 15
Helyzet: Offline
Drága Moncsika!
Az utolsó kérdéseddel kezdem: A nevedet nem választhatom meg. A Mónika gyönyörű név, csillogó és illik is Hozzád. Nekem ez nagyon tetszik (érdekes módon, a Móni már kevésbé...) Itt az oldalon a profil adataid között tudod átírni.

Úgy gondolom, aggaszt téged, hogy nem találod önmagad. De ez az emberi lét örök problémája. Mondjuk: vagyok aki vagyok és izgalmas dolog felfedezni saját magamat.

A másik elég nagy gondod, hogy a "hit" hiányzik belőled. Az a fajta hit, amit az emberek egy vallás által szoktak "kiélni" magukból. Én sem vagyok "vallásos" és a babonákat is kerülöm. Viszont szükség van valamiféle "kapaszkodóra", ami nem önámítás. Vannak kérdéseink, amelyekre nem kapjuk meg kívülről a választ. Nagyon sokszor mondom mindenkinek, hogy "a válasz benned van". Nyitni pedig befelé próbálj és ne kifelé. A mai "New Age" korban az Ember végre eljutott oda, hogy rájött, nincsenek kész, előre megírt válaszok. A vallások sorban buknak el, helyettük sokan az ezotériába menekülnek. Tudnod (tudnotok) kell azonban, hogy az ezotéria is egy vallás. A vallás azt jelenti: elhiszünk valamit, amit másoktól hallottunk, gondolati visszaigazolások nélkül. A hit ennél több és sallangoktól mentes. A hitben már benne van a "cél" is, a hitben bizalom van (ami belőled hiányzik). A vallást magára tudja erőltetni valaki (elnyomja az ép gondolatait), de a hitet azt nem. A hit belülről fakad. Tényleg a bizalommal kezdődik. Ha a saját hitemre gondolok, azt tudom mondani Neked, hogy legelőször önmagamban hiszek, abban, hogy az Univerzum része vagyok, és amit át tudok adni, az a Szeretet. Számomra a Szeretet a kommunikációs csatorna.

Mindannyian megtapasztaltuk már az "intuíció" létezését, tudunk PSZI jelenségekről és döbbenten állunk olyan történések előtt, mint a "klinikai halál". Nem sorolom tovább... Tudjuk, érezzük, hogy az emberen túlit az emberben találhatjuk meg. Minél jobban önmagadba nézel, annál közelebb kerülsz Istenhez. Mert te magad is a része vagy. ... Elég egy relaxálás közben felfedezni a Szeretetet. Istenről, vagy a magasabb szellemi dimenziókról tényleg semmit nem tudunk. Csak érezzük, és az egyetlen hely, ahol ezt tehetjük, a lelkünk mélyén van.

Még mindig az a tanácsom, hogy próbálj megnyugodni, lazíts és relaxálj egy kicsit. (Lassítsd le a ritmusodat. Erre a klasszikus zene nagyon sok segítséget ad. A zeneszobában találhatsz nagyon szép műveket. Talán a Chopin válogatás az, amit leginkább ajánlani tudok Neked. Ebben a lassabb ritmusban meg fogod találni saját magadat és benned a Szeretetet. Istent ne is képzeld másnak. ... És nézd meg még egyszer a 12-es mandalát. (Ne most, ebben a felgyorsított ritmusban!!!!) Ebben benne lesz az, amire szükséged van.

Még egy mondat, bár tényleg hosszú lett a válaszom. Azért nem szeretnek, mert nem fogadod el őket. Érzik a fenntartásaidat. Sokszor ezt ki is mutatod. Ha több lesz benned a bizalom, ez meg fog változni. Ezt tudom.


Neked hoztam...
 
MoncsikaDátum: Péntek, 2010-12-17, 18:20 | Üzenet # 15 · Megosztás: Megosztás a Facebookon
Csoport: Barátok
Üzenetek: 5
Kitüntetések: 1
Helyzet: Offline
Kedves Evia!

Köszönöm válaszodat. Megfogadom tanácsodat, lassítok a ritmusomon. Érzem Én is egy ideje, hogy szükségem van rá.

Lehet Én fogalmaztam rosszul, igen, vannak, akik nem bírnak engem, de jóval többen vannak azok az emberek, akik nagyon szeretnek. A hangsúlyt arra szerettem volna helyezni, hogy nincs átmenet. Én alapból mindenkit szeretek, nyitok feléjük, hivatásomból adódóan is. És ami legfontosabb, soha senkit nem bántok azért mert ilyen vagy olyan, mert különböző nézeteket vall, más a véleménye dolgokról. Elfogadom. Nem kritizálom, nem akarom megváltoztatni. Alapból bízom az emberekben, hiszen még nem csalódtam senkiben. Nincsenek fenntartásaim, csak tudom, kitől mit várhatok.

Ironikus, hogy épp most, amikor vallási dolgokról folytatok Veled eszmecserét, épp ma hangzottak felém ezek a szavak: " Látszik rajtad, hogy hitetlen vagy! Kérdeztem miért. Válasz: Egyszerűen látszik rajtad, és kész!" Természetesen ezek a szavak mélyen vallásos ember szájából hangzottak el.

Nem érzem magam kevesebbnek így hitetlenül. Számomra talán a hit és a boldogság fogalma örök talány. Lehet a kettő ugyanaz?! Talán. Lehet, ha az egyiket megtalálom a másik rám talál.

 
Fórum » Lélek és Test » Mandalák » Mandala elemzések (Mandala elemzést itt lehet kérni)
Keresés:



Chat

 

Copyright Evia © 2024