Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1750
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

A Csillaggyermek-koponya
2011-02-18, 13:41
1930-ban Mexikóban egy lány két koponyát talált egy barlangban. Az egyik hétköznapinak tűnt, de a másik egészen szokatlan volt...
A koponya becslések szerint 900 éves

A YouTube-ról:

Egy kis magyarázat a videóhoz:

Mitokondriális DNS: a sejt energiatermelő szervének (mitokondrium) DNS-e, mely csak az anyától (a petesejtből) származik, mivel a spermiumból nem jut be mitokondriális DNS a megtermékenyítés során a petesejtbe

gélkép: DNS darabok méretbeli elválasztására használt módszer végeredményéről készült fotó

http://vanmagyarazat.blogspot.com

Forrás: John's Blog

2008. május 29.

Misztikus Koponyák: A csillaggyermek rejtélye


1930-ban, egy 15-18 éves amerikai-mexikói lány egy dél-nyugati faluba, Chihuahua-ba utazott szüleivel, hogy meglátogassa rokonait. A lánynak megtiltották, hogy bemenjen akár egy környékbeli barlangba is, de mivel tinédzser volt, elindult felfedezni. Egy bányászati alagút végében talált rá a teljes emberi csontvázra. Mellette felállítva a földről, egy deformált, idomtalan karcsont körülfonta az emberi csontváz felkarját. A lány megtartotta mindkét koponyát, majd halála után egy amerikai emberhez került, aki később átadta őket egy házaspárnak.

A csillaggyermek és az emberi koponya

A furcsa koponya
Koponya varratoknak és a különálló babafogaknak, gyerekfogaknak köszönhetően 5 éves korra becsülik a halál idejét. Feltételezik, hogy a koponya deformáció, születési rendellenesség, esetlegesen szándékos koponyatorzítás következtében jött létre.

Az emberi koponya
Egy indián koponya, mely a feltételezések szerint Amerindian. A fogak állapotából ítélve 25 éves korában halt meg a személy, aki nem más lehetett, mint egy nő.

A gyermek agyának térfogata
Ahogy látjuk, a koponya igen eltér a megszokott emberitől mind formájában és mind nagyságában. Ahogy tudjuk egy átlagos emberi agy térfogata 1400-1500 3cm. A nő koponyája 1200 3cm körül van, ami tipikusnak mondható az alacsony termet miatt. Azonban a gyerek koponyája pedig 1600 3cm, mindössze 5 évesen, ráadásul teljesen szimmetrikus, nem tűnik deformációnak. Ha megélhette volna a felnőtt kort, az 1800 3cm-t is elérte volna agytérfogata, jóval meghaladva az átlag emberét.

Súly
Egy átlag ember koponyájának súlya 2,2 font. A csillaggyereké pedig 13,5 uncia, ami jóval kevesebb a normál emberénél. Mivel a koponya majdnem akkora mint az emberi, csontjának jelentősen fehérebbnek kell lennie mint a hétköznapi emberi csontnak.

Szimmetria
A koponya nagyfokú szimmetriát mutat (hasonlóság mindkét oldalon). Egy deformált koponyánál legalább valamelyik oldal elváltozásokat mutat, míg ez nem.

Szemek
A normális emberi szemüregnek süllyesztett (5cm) kúp alakja van látóidegekkel, inakkal és réssel a kúp hátsó derékszögében. A gyermek szemüregének formája leginkább a kivágottra hasonlít (3cm) ahol az idegek-inak levándoroltak a legbelső és alsó részére a szemüregnek. A szemüregek belső felszíne annyira szövevényes, hogy lehetetlen másképp elmagyarázni, mint genetikai kivitelezést.

Az üregek
A gyermeknek kis arcürege volt, de nem rendelkezett homloküreggel. Kivételes, hogy ez a "helyzet" állítólag megtalálható embereknél és főemlősöknél egyaránt (valószínűleg betegség miatt).

Rágóizmok
A terület amely adott a rágóizmok létrejöttére kicsi, akárcsak a nyakizmok helye.


A híres koponyaA gyermekkel és sírral kapcsolatos elméletek
Mint sokan tudjuk az emberek szeretik az idegeneket. Főleg akkor, ha egy kézzelfogható tárgyra bukkannak, mely esetlegesen bizonyítja létezésüket, ezt megragadva gondolhatunk az idegen elrablásokra, melyeknek következtében (ahogy sok ősi nép írása is leírja) az "istenek lejönnek a mennyből" avagy az idegenek lejöttek a földre, és a források szerint nem is egyszer közös gyermek született emberi nőktől és idegenektől (pl. óriások, lásd a Biblia). Akár egy ilyen furcsa frigy terméke is lehetett ez a gyermek.

A nagyokos tudósok körében csupán egy elváltozásról van szó, mely bármikor előfordulhat, (valószínű hogy a szimmetriát nem vették figyelembe mikor ezt kijelentették).

Egy nem túl tradicionális elképzelés szerint, a nő (a Csillaggyermek anyja) egy idegennel hált, aminek következtében született meg ez a gyerek. Sokan érzik, gondolják, hogy a nőtől elakarták venni és vinni a gyereket. A hölgy elutasította, és elküldte az idegeneket melegebb éghajlatra, mivel nem akarta ereszteni gyermekét (ó az anyai szeretet :). Pánikkal és félelemmel telve egy közeli bányának a barlangjában keresett menedéket, ahol sokak szerint féltve gyermekét a furcsa és rossz dolgokban bővelkedő jövőtől, megölte, majd eltemette egy sekély sírba, kint hagyva egyik kezét, hogy foghassa. Ezután halálos dózisú mérget ivott-juttatott magába, lefeküdt a gyermeke mellé és meghalt. (Azért ez szerintem szép történet, még ha rosszul is ér véget.)

Hogy őszinte legyek, nekem a legutolsó elképzelés tetszik a legjobban, hisz ha belegondolunk abban még értelem is van, és a jelek is erre mutatnak, a kint hagyott kéz, az alacsony sírba temetett gyermek és a nyugodt jóformán alvó pózban fekvő nő. A vélemények megoszlanak, az igazi történetet talán sosem tudjuk meg.

Forrás, az eredeti cikket itt olvashatod:
http://www.world-mysteries.com/sar_6.htm

Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 2738 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2024