Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1750
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

A Hold (Röviden a Holdról és annak hatásairól)
2011-02-04, 13:41
A Hold hatásai az életünkre, egészségünkre és a fogyókúrára

A Hold valóban hatással van az emberi szervezetre, a hangulatunkra, az életkedvünkre és sok egyébre. De ne feledjük: hatások mindig mindenhonnan érnek minket, a Hold csak egy a sok száz közül.A cikk a Zöld Újság nevű oldalról

Kinek érdemes figyelni a Holdat?

Az ember része a természetnek, tehát ha sikeresen akar alkalmazkodni, akkor saját működését is igazítani kell a természethez, amelyben él. Ezért alakult ki, hogy a szervezet is ritmusokkal oldja meg a mindennapi bonyolult feladatait.

„Aki anélkül gyakorolja a medicinát, hogy tekintetbe venné a csillagok járásának hatását, az egyszerűen bolond, vagy vak.” – így fogalmazott Hippokratesz, az orvostudomány megalapítója, akiről az ókorban azt tartották, hogy egyenesen Aszklépiosztól, a gyógyítás istenétől származik.
Ma is sokan tudják, de nem tulajdonítanak neki jelentőséget, hogy a Hold saját tengelye körül annyi idő alatt fordul meg, mint amennyi idő alatt megkerüli a Földet. A Hold közelebb van a Földhöz, ezért vonzereje erősebb, és a legismertebb megnyilvánulási formájában, a tengeri árapályban a hullámai kétszer akkorák, mint a Nap által gerjesztettek.
Régen a füvesasszonyok a gyógynövényeket is csak az arra alkalmas időpontokban gyűjtötték, mivel azt tapasztalták, hogy úgy a legjobb a hatásuk. A távol-keleti gyógyítás szintén figyelembe veszi a Hold állását, a holdfázisokat. Szerintük a Hold megmutatja, hogy mibe érdemes éppen belekezdeni, mi az, ami jól fog sikerülni, és mi az, amit inkább későbbre kell halasztani.
A 70-es évek végén egy amerikai pszichiáter, dr. A. Lieber azt állította, hogy bizonyos emberek elektrolit- és hormonháztartásában telihold idején „dagály” áll be, és ennek következményei mutatkoznak a magatartásukban. A legtöbben teliholdas éjszakákon álmatlanul forgolódnak az ágyukban, de vannak, akik szélsőséges hatásként élik meg, és akár ölni is képesek ilyenkor. S kell-e komolyabb tudományos bizonyíték, minthogy két amerikai fizikus, Daniel Greenberger és Albert Oberbauser úgy találta, hogy a gravitáció kismértékű ingadozása is változásokhoz vezet az élő sejteket felépítő molekulák neutronjaiban.

Mi történik
a holdfázisokban?

A Föld és a Hold egymáshoz viszonyított pályájának helyzete jelentős befolyást gyakorol életünkre, egészségünkre. A két égitest egymáshoz képest fennálló helyzete folyamatosan változatja a gravitációs térerőt (ezzel magyarázható a dagály és az apály jelensége a tengereken).
A holdhónap 29,5 napból áll, és ezen belül 4 fázist különböztetünk meg, mindegyik időtartama csaknem 7,4 nap. Az első fázis az újholddal kezdődik, és az első negyedig tart. A második fázis időtartama: az első negyedtől teleholdig vagy holdtöltéig. Ekkor kezd fogyni a hold, és a harmadik fázis az utolsó holdnegyedig tart. Végül a negyedik fázisban, vagyis az utolsó negyedben elérkezünk az újholdig, és a teljes ciklus kezdődik elölről.
Az egyes holdfázisok élettani hatását a földi gravitációs erő növekedése, illetve csökkenése határozza meg. Az első és a harmadik fázisban, vagyis újholdtól az első negyedig, valamint teleholdtól az utolsó negyedig növekszik a gravitáció. Hatására a szervezet biológiai folyamatai kívülről befelé, illetve felülről lefelé irányulnak. Alkalmas időszakok ezek a feltöltődésre, a testi, lelki, szellemi raktározásra. A második és a negyedik fázisban viszont a gravitációs erő csökken, ezért ilyenkor a szervezetben a belülről kifelé, illetve alulról felfelé irányuló folyamatok jellemzőek. Kiváló időszak ez mindenféle böjthöz, méregtelenítéshez, testi-lelki megtisztuláshoz, meditációhoz. Nem célszerű nagyobb fizikai vagy szellemi terhelést vállalni ebben a két hétben.
Nézzük mg az egyes fázisokat kicsit részletesebben:

ÚJHOLD: Ekkor a legkisebb a földi gravitáció – a vizek is elmozdulnak, ki van tágulva a rendszer. Az emberi szervezetben a kiválasztás fő fázisa, a szervezet méregtelenítését ekkor célszerű végezni. Ha fel akarunk hagyni egy rossz szokásunkkal, érdemes újholdkor belekezdeni a dologba, persze fontos, hogy nyomós okunk is legyen a leszokásra, mert különben a megfelelő holdfázis mit sem ér! Az emberi tudat kitágul, és fogékonnyá válik az újrakezdésre, a régi szokások felszámolására.

NÖVŐ HOLD: a beépítés időszaka, fokozódik a szervezet energiakészlete, elsősorban több pihenésre lenne ilyenkor szükség. Növekvő szakaszban a Hold segíti a súlygyarapodást, fokozza az egészségtelen élelmiszerek utáni vágyat. Gondoskodik arról, hogy minden apró „bűn” azonnal észlelhető legyen a mérlegen. Ebben az időszakban különösen fontos az önkontroll: lassan, rendszeresen, kis adagokat fogyasszunk! A nagy adag gyomorproblémához, telítettségérzéshez, erőtlenséghez vezet. Nemcsak a tápanyagokat, de a méreganyagokat (alkohol, nikotin, koffein) is jobban elraktározza a szervezet. Mivel a testi folyamatok is a növekedés, felépítés irányában haladnak, ilyenkor nagyon hatásos minden tápláló, erősítő kúra, ugyanakkor nem érdemes semmilyen, a test egy részének eltávolításával járó beavatkozást (például foghúzás) végezni, mivel a kelleténél jóval több vérzéssel jár.

TELIHOLD: mivel ekkor az immunrendszer aktivitása csökken és a vérzékenységi hajlam intenzívebb, nem célszerű műtéteket, orvosi beavatkozásokat végeztetni. A fogászati rendelőkben is megsokszorozódik a betegek száma teliholdkor. Ilyenkor ugyanis gyakrabban kipottyan a tömés, és többeknél intenzív fogfájás is jelentkezik. Különösen telihold idején fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Ha fogyni akar, ebben az időszakban fontos a fegyelmezettség. A kreatív természeti erők szabadon működnek. Jó kibontakozási lehetőségek nyílnak. Erőteljes ösztönző és izgató érzéseket tapasztalunk.

FOGYÓ HOLD: ez a kiválasztás, a karcsúsítás és méregtelenítés időszaka, javul a szervezet energiafelhasználása, könnyebb fogyni, és ekkorra célszerű az operációkat és fogorvosi kezeléseket is tervezni. A legtöbb esetben jóval hatásosabbnak bizonyul a fogyó Hold idején végzett méregtelenítő kúra, mint egyébként. A fogyókúrát is telihold után 1-2 nappal kezdjük! Az édességet és zsírt ilyenkor nem kívánjuk annyira.
Eleinte teljesítőképességünk maximális, ilyenkor minden fontos munkát könnyen elvégezhetünk, majd ahogy a holdciklus a végéhez közeledik, a lazítás, leeresztés, feloldódás ideje következik. A testi-lelki-szellemi erőknek újra fel kell töltődniük. Célszerű mérleget vonni, szükség esetén változtatni (utazás, költözés).

...

És végül egy Holdnaptár 2011-re. A képeket VadászFórum oldalról gyűjtöttem össze.


Hogyan hat a Hold a fogyásra?

(Elnézést, amiért csak összeollózgatom a cikkeket, de úgy vélem, hogy célszerűbb a szakemberek véleményét tudni, mint az enyémet. Ebben a témában inkább tanulónak érzem magam én is... Tapasztalatból tudom, hogy tényleg hat a Hold a súlyunkra és a fogyókúrára is!)

Szeretnél fogyni, de nem sikerül? Az egyre népszerűbb Holdnaptár ebben lehet a segítségünkre! Tarts velünk!

A Holdnaptárból megtudhatjuk, mikor mire kell figyelnünk, miket ehetünk és mikor is legjobb elkezdenünk a fogyókúrát. Első lépésként be kell szereznünk egy holdnaptárt, mellyel nyomon követhetjük a holdfázisokat, és azt is, hogy a Hold éppen melyik csillagjegyben van, mert az is befolyásolja, hogy szervezetünk éppen melyik tápanyagra fogékony. (A Holdnaptárat itt találhatjátok, egy kicsit feljebb görgetve. Evia)

Egyes jegyekben inkább kívánjuk pl. a hizlaló süteményeket, máskor viszont figyelnünk kell a zsíros ételek fogyasztására. Azt is érdemes megfigyelni, hogy a Hold milyen hatással van ránk, például mikor mit kívánunk. Holnaptárat könyvesboltokban is beszerezhetünk, de az interneten is találhatunk bőven megfelelőt.

Holdfázisok:

Teliholdkor kell leginkább odafigyelnünk, hogy mit eszünk és mennyit. Érdemes ilyenkor böjtöt tartani, esetleg ásványvízzel, mert ilyenkor az ásványi anyagok jobban felszívódnak. Ebben az időszakban különösen ügyelni kell az egészséges táplálkozásra.

Fogyó Hold idején jóval nagyobb sikereket érhetünk el a fogyókúrában. Sőt, hatásosabb lehet a méregtelenítés is. A zsíros ételeket és az édességeket nem kívánjuk annyira ebben az időszakban, de ha mégis fogyasztunk ilyen ételeket, azok nem okoznak akkora problémát, mintha teliholdkor ennénk. Hasznos lehet, ha pl. 4-5 óra után már nem eszünk semmit, vagy csak nagyon keveset, és azt is megválogatva, így két hét alatt érezhető változást tapasztalhatunk.

Újholdkor is ideális léböjtöt vagy méregtelenítést végezni, mert a szervezetünk ilyenkor fogékonyabb a salaktalanításra, gyorsabban távoznak a salakanyagok és a mérgek. Leghatásosabb az újhold előtti 1-2 nap.

Növő Hold idején jobban kívánjuk az egészségtelen, hizlaló ételeket, megnő az étvágyunk és fogékonyabbak vagyunk a súlygyarapodásra is. Különösen figyelni kell táplálkozásunkra ebben a két hétben. Próbáljunk meg rendszeresen, többször, kis adagokat fogyasztani. Ajánlatos, hogy 5 óra után ne együnk.

Hogyha odafigyelünk a Holdra, és az alapján folytatjuk a fogyókúránkat, biztosan sikerrel fogunk járni.

Forrás: Napról napra fogyjunk a Holddal

Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 3878 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2024