Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1750
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

A tudatos álom megtanulható
2011-01-16, 13:51


Tudatos álomnak azt az álmot nevezzük, amikor álmunkban rádöbbenünk arra, hogy ez ÁLOM és nem a valóság.

Mindenki képes a tudatos álmodásra, bár van, akinek ezt tanulnia kell. A tudatos álmodás egy különleges ajándék. Válasz a kérdéseinkre, megoldás a problémáinkra. Mindennel szembe tudunk találkozni, ami a tudatalattink mélyén van elrejtve. Kitűnő önismereti eszköz.

 


Attól a pillanattól kezdve, hogy rájövünk arra, hogy álmodunk, - ha okosan csináljuk - csodálatos élményekben lehet részünk. Ha csak meg akarjuk figyelni a környezetünket, azt is megtehetjük, például meg lehet vizsgálni egy függöny mintáját, színét, és megfoghatjuk, hogy érezzük a tapintását. Egy másik világot fedezhetünk fel, amit sokan "asztrál" világként emlegetnek. Ebben a létsíkban beszélhetünk a tudatalattinkkal (és még az ennél mélyebb szintjeinkkel is), előhívhatjuk rejtett intuitív képességeinket, beleolvashatunk az előttünk álló eseményekbe, megérthetünk olyan összefüggéseket, amelyekre éber állapotban nem lennénk képesek.

A tudatos álmodás lehetőségeit nem használjuk ki

Az interneten járva néha rábukkanok olyan beszélgetésekre, amelyek a tudatos álom technikájával és eredményeivel foglalkoznak. Számomra igen nagy csalódás, hogy a tudatos álmodás ajándékát az álmodó legtöbbször nem használja ki, sőt azt mondhatnám: elpazarolja. A rádöbbenés nagy élmény és első reakció mindig a kíváncsiság. Ilyenkor az álmodó legtöbbször a repülés élményét éli meg. Ezután jönnek az élvezetek, ami a férfiak többségében a szexben nyilvánul meg és teljesedik ki. A nők ennél általában szélesebb skálán mozognak, de mindenképpen valami olyat próbálnak ki, ami jó és legtöbb esetben tiltott vagy elérhetetlen. Van aki visszamegy a gyermekkorába, hogy átélhesse még egyszer azt a gondtalanságot és varázslatot, ami akkor volt.

A tudatos álmodás elérése

A tudatos álmodást ébren kell gyakorolni. Napokon, esetleg heteken keresztül kell álomtesztet végezni. Egy idő múlva már annyira belénk rögzül a művelet, hogy már nem csak ébrenlétben, hanem álomban is végezni fogjuk. Az álomteszt lényege: álomban elvégezzük és rádöbbenünk arra, hogy álmodunk... 

Álomtesztek

Több fajta álomteszt létezik. Ezek közül a "csípd meg magad" nem mindig működik. Sokan megcsípik magukat álmukban, érzik is a csípést, igaz egy kicsit másképp, mint a valóságban, de érzik és utána rögtön azt gondolják, hogy hát akkor ez nem is álom, pedig annak tűnt...

Egy másik módszer, hogy kérdezzük meg magunktól: mi a nevünk hol vagyunk és milyen évet írunk, mit csinálunk, mit csináltunk öt perccel ezelőtt stb. Ha valamelyik kérdésre nem tudjuk a választ, akkor már gyanakodhatunk, hogy most bizony álmodunk. (Előfordul, hogy nem tudjuk megmondani a saját vagy a házastársunk nevét sem álomban.)

Forgáspróba, a leghatásosabb teszt

A harmadik álomteszt legtöbb esetben kitűnően működik. Ezt nevezzük forgáspróbának. A lényege, hogy saját tengelyünk körül 180 fokos szögben elfordulunk. Ha éber állapotban balra fordulunk, a látvány ugyanaz, mintha egy helyben állnánk és a világ jobbra forogna, egészen addig, amíg a 180 fokot elérjük. A fordulat után ami eddig a hátunk mögött volt, az van most velünk szemben. Ez teljesen világos. Ezt az álomtesztet ébrenlétben többször e kell végezni (naponta többször is), amíg sikerült eljutni oda, hogy álmomban is megtegyük. Az eredmény, a felismerés, a látvány maga egyszerűen döbbenetes. 

Álomban nem az történik forgás közben, mint a valóságban. Amikor balra fordulunk, azt várnánk, hogy a látvány jobbra fordul, de nem így van! Balra fordulunk és a világ is balra fordul velünk együtt, de dupla sebességgel, és végül így sikerül 180 fokban elfordulnunk. Azonnal tudjuk, hogy az álmok birodalmában vagyunk, felfedezhetjük az ismeretlent, kérdéseket tehetünk fel bárkinek, akivel csak találkozunk.

Többen beszámoltak már arról, hogy kipróbálták a "befogott orral való lélegzést". Legtöbb esetben ez sikerül is, de az agyunk olyan rafinált, hogy egy idő múlva ez a technika már nem működik megfelelően.

Bent az álomban

Tudatos álmodáskor minden ember, aki beszél hozzánk, vagy válaszol a kérdésünkre, saját tudatalattink hangja. Rengeteget tanulhatunk tudatos álmainkból.

A tudatos álomban vannak szabályok, amelyek mindenkinél egyformán működnek és persze akadnak egyedi esetek is. Saját tapasztalataim, olvasmányaim és személyes beszámolók alapján az alábbi néhány egyszerű működési szabályt ismertem fel:

  • Bármilyen tárgyat magunk mellé tudunk varázsolni. Ehhez elég az akarat. "Most kihúzok a zsebemből egy üveggolyót".
  • Meg tudjuk figyelni a tárgyak színét, szagát, mintáját. Az embereket is meg tudjuk nézni, sőt az arcukat is, de a tekintetüket (vagyis a szemüket) nem látjuk.
  • Minden tárgy és minden élőlény, sőt a szituációk is mind a TE tudatalattid kivetülései. Tehát tudatos álomban bárkivel is találkozol, az te magad vagy.
  • Minden élőlény tud beszélni, mindenkitől kérdezhetünk bármit az életünkről vagy a problémáinkról, tudni fogják a választ. Saját tudatos álmomban egyszer senkit nem találtam csak egy részeg embert egy nagy kapuhoz támaszkodva. Rövid és precíz választ adott a feltett kérdésemre. Az állatok is tudnak beszélni, de nincs tudásuk. Legtöbbször csak ennyi a válaszuk: "nem tudom"
  • Minden élőlény készséges. Minden feltett kérdésedre válaszolnak. Ezek a válaszok pontosak, néha szimbolikus jelentésűek, de nem minden esetben.
  • Az álmunkban lévő emberek "asztrálisan" gondolkodnak. A reál tudásuk nagyon csekély, kb. egy 7 éves gyerek szintjén van. Például, ha megkérdezed tőlük, hogy mennyi 3+8, tudják a választ, de a 23+18-ra már nem. Legtöbb esetben akkor is válaszolnak, ha a válasz rossz. Ha a 23+18-ra azt a választ adják, hogy 72, te akkor és ott is tudni fogod, hogy ez a válasz nem jó, legtöbb esetben az összeadást el tudod végezni helyesen. Inkább összefüggéseket látnak meg, helyesen következtetnek, a tudatalattid titkait tárják fel.
  • A lottószámokat nem tudják, bár válaszolnak rá, de a válasz hibás. Arra a kérdésre tudnak inkább válaszolni, hogy miért nem sikerült meggazdagodnod, vagy mit kellene tenned azért, hogy több pénzed legyen.

Vigyázzunk, hogy ne ébredjünk fel

Álmodás közben vigyázni kell arra, hogy ne koncentráljuk tekintetünket egy helyre, mert a szem alvás közben folyamatosan mozog, és ha egy helyre nézünk mereven, attól azonnal felébredünk. A hirtelen meglepetések és rácsodálkozások izgalma is felébreszthet.

Rémálmok tudatosítása

Ha valakit rémálmok gyötörnek, a tudatos álom megtanulása nem pusztán abban segít neki, hogy a rémálmai megszűnjenek, de azok okát is képes feltárni, s ez által lehetősége nyílik arra, hogy egész életét megváltoztassa. Egy rövid példán keresztül szeretném elmagyarázni, hogy ez mit jelent. Egy harminc körüli férfigyűlölő hölgy azzal fordult hozzám, hogy segítsek neki abban, hogy megszűnjenek visszatérő álmai. Az álmok iszonyatosak. Menekül egy szörny elől... Egy ajtóhoz ér, ami zárva van, pedig oda kellene eljutnia... A szörny mindjárt utoléri... Ekkor felébred zihálva, halálra rémülve...

Miután a hölgy megtanulta a tudatos álmodás technikáját, végre eljött a nap, amikor a rémálom tudatossá vált. Félt nagyon, de odafordult a szörnyhöz, mert meg akarta kérdezni, hogy ki ő valójában és miért üldözi. Nagy meglepetésére a lény menekülni kezdett és egyre kevésbé volt már félelmetes. A következő tudatos álomban végre sikerült a "megszelídített" szörnyet szóra bírni. A szörny az ajtóhoz vezette, és az ajtó (hosszú évek sikertelen próbálkozásai után először) magától kinyílt. A hölgy ekkor egy fájdalmas és rémes képet látott. Pedofil apja őt molesztálta...

A hölgy tudatosan és tudat alatt is próbálta meg nem történtté tenni az esetet. Soha nem beszélt róla senkinek. De az emlék, a fájdalom, a harag és a félelem nem tűntek el nyomtalanul. A tudatosult álom után a feladata az lett, hogy édesapjának megbocsásson.A rémálmok elmúltak, hamarosan a szexualitással is megbarátkozott. Ma már normális életet él. 

Ha egy visszatérő rémálom tudatossá válik, a félelmünk tárgya (a szörny) megváltozik. Először menekül. Azért menekül, mert lelepleztük őt, mert rájöttünk arra, hogy ő a válasz. Ő is, mint minden lény az álmunkban, készségessé válik és elmondja a tudatalattink mélyén hordozott titkainkat. A szörnynek ez a feladata. Ha a tudatosítás megtörtént, már nem jelentkezik többé, mert nincs oka rá.

Válasz az életünk kérdéseire

Aki ismeri az agykontrollt, tudja, hogy kik azok a tanácsadók (Mély tudatszinten saját belső, tudatalatti énünk kivetített képei). Tudatos álomban a tanácsadókhoz hasonlóan jelennek meg személyek (emberek) és válaszolnak belső kérdéseinkre. A válaszuk rövid, tömör, érthető szavakból áll, de a jelentések lehetnek szimbolikusak. Ha felébredünk, emlékezni fogunk ezekre a válaszokra, de még ott van a legnagyobb feladat előttünk: ezeket a válaszokat el kell fogadni. Ne magyarázzuk félre, ne kerüljük el a belső igazságot. A tudatos álom technikáját gyakorolva sem tudjuk kikerülni az önismeretet és az őszinteséget. Nem kell senkit meggyőzni az igazunkról, legfőképpen saját magunkat nem! Ahogy egy külső ember képes arra, hogy szembeállítson téged a hazugságaiddal, ugyanúgy a tudatalattid által alkotott személy is megteszi ugyanezt. A külső személy nem ismer téged, de a tudatalattid igen! Ne harcolj ellene, mert ha hazugságban maradsz, nem leszel képes megoldani a problémáidat. Tudjuk, az agykontroll és a Titok sem működik hazugságban.

Tudatos álom működése a gyakorlatban - Zsuzsa álma

Zsuzsa hosszú éveken keresztül küszködött a házasságával. Megoldást keresett, de nem bírt kikecmeregni a kapcsolatából. Sokáig csak szenvedett, de egy idő múlva pótcselekvésként (ezt ő maga is tudta), egy réges régi szerelmére kezdett gondolni, akit már 15 éve nem látott. Tudta, hogy félreértés miatt kellett a kapcsolatukat megszakítani. Egyre többet gondolt rá és egyre jobban belelovallta magát a régi emlékekbe. Magányában szerelmes lett és kezdte elhinni azt, hogy ha újra találkoznának, minden gondja megoldódna és boldogan élhetne régi szerelmével. Tudatos álmában a postást kérdezte meg: "Össze fogok jönni még Lacival valaha?" A postás válasza: "Nem". Zsuzsa kénytelen volt elfogadni a választ, bár nagyon nehezére esett. Tudta, hogy Laci és a róla szőtt álmok csak a menekülést jelentik számára. Azt mondtam Zsuzsának, hogy azért maradt meg még mindig a házasságában, mert nem akar onnan elmenni. Valami van Zsuzsában, ami ragaszkodik a férjéhez. Zsuzsa következő álmában egy koldussal találkozott. Így szólt hozzá: "mondd meg, hogy miért nem akarok elválni a férjemtől!" "Mert koldus vagy" mondta a koldus. Zsuzsának ez a válasz kevés volt. Rákiabált a koldusra: "Mondd meg!" "Irigy vagy" válaszolta nagy nehezen a koldus és elment. - Láthatjuk, hogy itt egy nagyon erős önismereti problémáról van szó. Zsuzsa sokáig kereste az irigységet magában, végül megtalálta: azért nem engedte a férjét el, mert attól félt, hogy a férjének sikerülni fog az, ami neki nem: nyugalmat talál egy másik társkapcsolatban. Ezután sorban kapcsolódtak fel a lámpák Zsuzsa agyában. Egyre több helyen találta meg önmagában a pusztító irigység gyökereit. ... Nem vált el. Elkezdett azon dolgozni, hogy megmentse a házasságát.


Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 1934 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2024