Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1750
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

A Tarot kártyáról
2010-07-11, 11:33

Rövid ismertető a Tarot kártyáról.

A 22 nagy arkánum leírása

AZ 56 kis arkánum leírása letölthető formában


A Tarot (ejtsd "Taró") kártya 22 nagy és 56 kis arkánumból áll. A teljes Tarot 78 lapból áll. Az arkánum szó eredeti jelentése: titkos szer, orvosság, a Tarotban kép, ami üzenetet hordoz.

 

 

A Tarot kártyát meditáláshoz, önismeret gyakorlásához és jósláshoz is szokták használni. Legendák terjedtek el arról, hogy a kártya képei az ősi Egyiptomból származnak. Sokan úgy vélik, hogy még az atlantiszi időkből hoztuk magunkkal az eszmét, amely alapján később a lapokat megrajzolták. Azonban az 1500-as évekből származik az a kártyacsomag, amely elsőnek ábrázolja a tarot képeit. A 22 nagy arkánum mellé még 56 lapot tettek hozzá, és játékra használták. Később a nagy arkánumokat kivéve ebből a csomagból és az eredeti színeket átnevezve franciakártya néven lett népszerű. Az egyetlen nagy arkánum, amit ebben a csomagban bennhagytak, a 22. lap, a Bolond. Ebből lett a Joker.

 

A tarot lapok jelentése


 

A kis arkánumok

(letölthető regisztrált felhasználóknak a cím alatt, "letöltöm a szerverről" feliratra kattintva)

                                                                                                                                                               
 FranciaMagyarTarotElemeÉvszakTest
TreffMakk
BotokTűzTavaszFej
KörPirosKelyhekVízNyárBelső szervek
PikkZöld
KardokLevegőőszKülső szervek
KáróTökÉrmékFöldTélVégtagok

Jellemzők:

Botok: Mozgás. Energia. Vállalkozás. Testi vágyak.

Kelyhek: Szeretet. Szerelem. Érzelmek. Vágyak. Ábrándok.

Kardok: Racionalitás. Ridegség. Tanulás. Gondolatok.

Érmék: Anyag. Anyagiasság. Munka. Kereskedelem. Üzlet. Megbeszélés.


 

A nagy arkánumok

   

Megtekinthető és letölthető Tarot albumok a képgalériánkban 

   

Marseille-i, Ibis, Tavaglione, Osho Zen, Ansata, Rider Waite

   

 

   

1. A Mágus - Bűvölet

Bűvölet. Kreativitás. Kezdeményezés. Erő és siker. Egy új megkezdése. Hatalmas lendület.  Mágikus erő. Spiritualitás. Intuitív érzék.

2. A Főpapnő - Misztérium

Erős intuíció. Iskola. Hideg gondolkodás. Plátói kapcsolatok. Lélek. Egy szerelem  felülbírálása. Erkölcs. Terméketlenség. Megfontoltság. Érett, tapasztalt nő belső erővel. Józan ész. Higgadtság. Tanácsadó. Vallás (de nem fanatizmus és nem a szenvedély, hanem a filozófia táplálja). Ima. Szüzesség. Tanácsként a mágia elkerülése és több logika. Életbölcsesség.

3. A Császárnő (Az Uralkodónő) - Anya

Pozitív női tulajdonságok. A női princípium kinyilvánítása. Szerelmes vagy szeretett nő. Kitartó és erkölcsös. Szerető, barát, feleség vagy anya. Hathatós pártfogó. Természetes szépség és érzékiség. Család. Terhesség.

4. A Császár (Az Uralkodó) - Hatalom

Pozitív férfi tulajdonságok. Akaraterő. Eltökéltség. Célok megvalósítása. Kezdeményezés. Vezetői hajlam. Anyagiasság. Jólét. Stabilitás. Tekintély. Bátorság. Apa. Férj. Harciasság és harc.

5. A Főpap - Tanító

A tudás megosztása. Tanítás vagy tanulás. Könyörület, jóakarat. Moralitás, kötelességtudat. Áldás. Belső hívás. Szívesség. Megbocsátás. Ihlet. Könyörület. Szolgálat. Tétlenség.  Félénkség. Tartózkodás. Saját elvek fogsága. Hajlam eszmékbe és elvekbe való  kapaszkodásra akkor is, ha azok már idejétmúltak. Alkalmazkodás. Vallási vagy spirituális vezető. Szélsőséges esetben fanatizmus.

6. A Szeretők (A két út) - Döntés

Választás két út között. Próbatétel vagy vizsga. Belső küzdelem. Ellentétes lehetőségek. Belső konfliktus világi és spirituális szerelem között. Szerelem. Szépség. Egy románc kezdete. Az érzelem szabadsága. A lap legfontosabb üzenete a szabad akaratból való döntés és az ezzel járó felelősség, ami elkerülhetetlen.

7. A Diadalszekér (A Kocsi) - Küzdelem

Harcos, hős, aki küzdelmes útra indul. Önuralomra van szükség. Ellentétes célok vezetnek, de csak egy irányba lehet elindulni. Csapás, mely küzdelemre szólít. Ellentétes befolyások. Zűrzavar. Bosszú. Esetleg útra kelés, utazás. Menekülés.

8. Az igazság - Az igazság fénye

(Egyes tarot csomagokban a 8-as és a 11-es lap fel van cserélve)
A valóság és az igazság keresése. Az igazságos döntés kijelentése. Kapcsolat egy igaz üggyel. Nyitott gondolkodás és előítélet-mentesség szükséges. Képesség a jó és a rossz megkülönböztetésére. Helyes gondolkodás és igazmondás. A rejtett igazság felfedése.
Ésszerűség. Igazság. Becsület. Méltó jutalom. Egyensúly. Az igazságra fény derül. Jogi vagy hivatalos ügyek. Bíróság. A kozmikus rend.

9. A Remete - Bölcs magány

Egy érett személy a mélyebb bölcsesség útján. Belső erő. Megvilágosodás. Önzetlen, titoktartásra képes, szenvtelen, elszigetelt. Meditatív, spártai életstílus. Belső vagy külső visszavonulás. Láthatatlan belső értékek. Éberség, elmélkedés. Csend. Magány. Egyedüllét.
Takarékosság. Önmegtartóztatás. Elszegényedés. Óvatosság. Titkok birtokosa. A tanítvány.

10. A Sorskerék - Változás

Váratlan szerencse. Sorsfordulat. Nyeremény. Sors. Véletlen. Végzet. Következmény. Tetőpont. Egy probléma a végéhez közeledik. Jószerencse vagy sorscsapás. Elkerülhetetlen dolog. Elmozdulás jó vagy rossz irányba

11. Az Erő - Bátorság

(Egyes tarot csomagokban a 8-as és a 11-es lap fel van cserélve)
Erő és energia minden tekintetben. A lélek belső ereje. Helytállás, bátorság és határozottság.
Problémamegoldás. Próbatétel. Az erő megnyilvánulása. Olykor erőszakosság, akaratosság.
Önbizalom. Ösztönök. Fizikai és érzelmi egészség. Meggyőződés. Energia. Elszántság. Kihívás. Cselekvés. Magabiztosság. Lelkesedés. Felszólítás a feladat teljesítésére.

12. Az Akasztott Ember - Az áldozat

Az áldozat fájdalma. Felfüggesztett élet. Kényszerítve vagyunk a várakozásra. A felkészülés ideje. Áldozatot hozunk másokért, vagy saját fejlődésünkért. Kényelmetlen helyzet, de ezt most megadással tűrni kell. Átmeneti időszak. Fásultság és homály. Unalom. Cserbenhagyás. Valaminek a feladása. Áldozat. Bűnbánat. Haladék. Fizikai vagy lelki betegség.

13. A Halál (Névtelen) - Elmúlás

Valami befejeződött. Felesleges már harcolni érte. Veszteség. Elmúlás. Kudarc.
Jövedelem vagy biztonság elvesztése. Baleset, betegség. Az új megkezdése előtt befejezés, lezárás.

14. A Mértékletesség (A Kiegyenlítődés) - Egyesítés

Gyümölcsöző kapcsolat. Közös munka. Közösség. Egyesülés. Megtisztulás. Ellentétek találkozása. Béke. Külső segítség. Angyal. A helyes mérték megtalálása. Megalkuvás.
Türelem. Egészség. Harmónia. Összeolvadás. Házasság vagy szerződés. Életerő. Fizikai és mentális egészség. Sikeres kombináció. Az alkímia tudománya.

15. Az Ördög - Sötét utak

Csapda. A szabadság elvesztése. Hazugság, megtévesztés. Rossz szándék. Túlzott vagy egészségtelen szexualitás, függőség, káros szenvedély. Sötétség. Pusztítás. Szolgaság. Rosszindulat. Megalázkodás. Bukás. Rossz külső befolyás vagy tanács. Erőszak. Fizikai betegség lehetősége. Félelem. Sötét dolgok. Fekete mágia

16. A Torony - Összeomlás

Rombolás. Hirtelen csapás nagy erővel. Biztonság elvesztése. Destruktív esemény, amelyet nem követ helyreállás. Természeti katasztrófa. Szakítás, válás. Betegség. Váratlan esemény.
Idegesség, veszekedés. Sértődés. Csalódás. Bukás

17. A Csillag - Remény

Remény. Hit. Ihlet. Ragyogó kilátások. A múlt és a jelen elegyítése. Optimizmus. Éleslátás.
Felismerés. Megvalósulás. Szerelem, érzéki örömök. Szenvedély. Lakoma. Meghívás. Kellemes időtöltés. Találkozás. Régi vágyak megvalósulása.

18. A Hold - Félhomály

Megtévesztés, homály, hazugság. Kiábrándulás. Csalás. Hitegetés. Halasztás. Megbízhatatlanság. Éjszaka. Várakozás. Álmodozás. A tett hiánya. Veszély. Negatív befolyás. Hátsó gondolatok. Hamis barátok. Megtévesztés. Ravaszság. Szégyen. Rágalmazás.
Becsületsértés. Ismeretlen ellenségek. Árulás. Pletyka

19. A Nap - Ragyogás

A legfényesebb, legragyogóbb lap. A 78 arkánum közül ennek van a legnagyobb jelentősége.
Megkülönböztetett figyelmet érdemel. Egy boldog egység megvalósulása. Ez lehet szerelem, házasság, barátság, üzleti kapcsolat stb. Nyitottság egymás felé, Az emberi melegség, boldogság és egység élménye. A tudatosság lángja lobog. Tudati és lelki egészség vagy életerő. Művészi tehetség. Anyagi bőség. Eredmény. Siker. Kedvező kapcsolat. Szeretet. Vidámság. Hűség. Önzetlen érzelem. Boldog házasság. Fennköltség. Melegség. Őszinteség. Felszabadulás. Megvalósulás.

20. A Feltámadás (Végítélet) - Ébredés

Feltámadás, újjászületés. Irgalom. Felszabadulás egy kényszerből. Ébredés.
Elszámolás. Megbánás. Felismerés. Lelkiismeret. Bírói döntés. Bosszú vagy megbocsátás. Jogos vagy jogtalan ítélkezés. Belső hang (figyeljünk rá!)

21. A Világ - Állandóság

Ideák és célok megvalósítása. Egy alapvető cél sikeres elérése. Egy fontos terv vagy esemény a befejezéséhez közeledik. A kemény munka és erőfeszítés jutalma. Értés. Egység. Kinyílás. Magasabb célok. Egység. Könyv. Alkotás. Elsajátítás. Véglegesség. Béke. Felvilágosultság.

22. A Bolond (A Vándor) - Az Új Ember

(Egyes tarot csomagokban sorszám nélkül, a nulladik helyen)
Az Új Kor Új Embere. Az Én. Szabad döntések. Hibák, amelyek kijavíthatók. Az új keresése. Szakítás a múlttal. Nagy feladatokba belekezdés. Nem mindig megfontolt. Az eszme keresése. Minden akadály elhárítása. Gyors, hirtelen, megfontolatlan döntések.
Az eredmény nem látszik előre. Út az ismeretlenbe. Utazás, költözés. Meg nem értettség.
A zseni születése. A fejlődés alapja.


(Fórum a témáról)Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 8665 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 1
0   Spam
1 Veronika   (2015-06-02 07:15) [Eredeti anyag]
Nagyon köszönöm a leírást, a Taró értelmezéséről.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2024