Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1517
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

Bizonytalanság
2011-04-04, 14:02
Akkor kérünk tanácsot, amikor bizonytalanná válunk. De miért vagyunk bizonytalanok? Mert érezzük a választ, de az nem tetszik nekünk. Megpróbáljuk átformálni, saját kényelmünkhöz alakítani. De érezzük, tudjuk, hogy ez így nem jó és méginkább elbizonytalanodunk...

Sok kérdésünk van, és mindegyikre megvan a válaszunk is a tudatunk (vagy a lelkünk) legmélyén. A kérdéseink között számos olyan is akad, amelyre elég lenne egy egyszerű igen vagy egy nem. Mégis, az egó önzése, a túlélési ösztönünk, a hiúságunk és még ki tudja hány tényező akadályozza azt, hogy akár a legegyszerűbb választ is megtaláljuk saját magunkban. Ilyenkor tanácsot kérünk valakitől, aki ha kellően ismer minket (és ehhez megfelelő intuícióval is rendelkezik), megadja nekünk a gyors és egyszerű választ. Mivel a választ nem fogadtuk el saját magunktól, a tanácsadó válasza is elmegy a fülünk mellett, vagy vitába szállunk vele. 

Csak azt a választ fogadjuk el mástól, amit már önmagunktól is elfogadtunk

Akkor kérünk tanácsot, amikor bizonytalanná válunk. De miért vagyunk bizonytalanok? Mert érezzük a választ, de az nem tetszik nekünk. Megpróbáljuk átformálni, saját kényelmünkhöz alakítani. Azonban valami ilyenkor sántít... A legjobban annak a barátnak a válaszát szeretjük, aki megerősít és igazol minket a már elkészített, átformált nézeteinkben. A valóság avagy az igazság átformálását hazugság helyett udvariasságnak vagy kedvességnek hívjuk. Egy egyszerű példával megpróbálom szemléltetni:

A molett asszony megkérdezi a férjétől: "Kövér vagyok?" Kétféle válasz létezik: az igaz és a kedves válasz. "Nem, drágám, nagyon jó alakod van..." Az asszony pontosan tudja, hogy ez hazugság. Egy időre talán megnyugtatja a férje kedvessége, de aztán újból és újból felteszi a kérdést, mintha a válaszhoz tudná igazítani a valóságot. És mi történik, ha a férfi azt mondja: "Igen, kövér vagy"? Természetesen az asszony megsértődik és fájdalmat érez. Ezt a választ sem fogadja el.

A fenti példa nagyon egyszerű volt. A kövérség szemmel látható és bizonyítható. Életünk nagy kérdéseit azonban nem tudjuk a fizika törvényeivel megválaszolni. Ahhoz, hogy tudatunk (lelkünk) legmélyét láthassuk, mentesíteni kell minden rárakódott szennyeződéstől. Ilyenek a kifogások, a büszkeség, önsajnálat, lustaság, kényelemszeretet stb. Tudjuk, hogy ezt a fajta megtisztulást az önismeret gyakorlásával érhetjük el, ami - elismerem - rendkívül nehéz feladat. Igazából megismerni magunkat sosem fogjuk tudni, de tapasztalatok, vélemények és intuíció alapján mégis összerakhatunk magunkról egy valós képet. A hibáink elismerése mellett az önismerethez tartozik saját magunk felvállalása, saját érdemeink és tehetségünk felfedezése is. 

A bizonytalanság az önismeret hiánya

Kérdéseink maradnak akkor is, ha az önismeretet már tudatosan gyakoroljuk, de az igaz választ könnyebben megtaláljuk és el is tudjuk azt fogadni. 

A tudatos álmok válaszokat adnak

Ebben a cikkben olvashatsz a tudatos álmodásról
A tudatos álom megtanulható
Ha ismered a tudatos álmodást, egyszerű és teljesen világos válaszokat kaphatsz bizonytalannak tűnő kérdéseidre. A válasz elfogadása és feldolgozása olykor igen nagy kihívást jelent még akkor is, ha saját tudatalattink mondta azt.

Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 1185 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2018