Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1517
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

Gyógyító vagy kókler? Tihanyi Tamás
2011-07-24, 11:53
Tihanyi Tamás nevét leginkább a híres-hírhedt Budapest TV-ből ismerjük. Ott végez 7000 Ft-ért távgyógyítást telefonon keresztül. Saját iskolája is van, itt tanítja a gyógyítást és "energetizálást". Tanult szakmája a természetgyógyászat.

Tévén keresztül nézve a gyógyításai hadonászásnak tűnnek, idegen, ismeretlen amit csinál és legtöbben nem is igazán értjük, miről van szó. A tevékenységei legtöbb emberben ellenszenvet váltanak ki. Miért? Mert félünk a természetfelettitől vagy mert érezzük benne a hazugságot?


Tihanyi Tamás nevét leginkább a híres-hírhedt Budapest TV-ből ismerjük. Ott végez 7000 Ft-ért távgyógyítást telefonon keresztül. Saját iskolája is van, itt tanítja a gyógyítást és "energetizálást". Tanult szakmája a természetgyógyászat. Amit jelenleg végez, az az agykontroll, a Kovács András féle táltos gyógyítás és a természetgyógyászat ötvözete.

Tévén keresztül nézve a gyógyításai hadonászásnak tűnnek, idegen, ismeretlen amit csinál és legtöbben nem is igazán értjük, miről van szó. Tevékenységei a legtöbb emberben ellenszenvet váltanak ki. Miért? Mert félünk a természetfelettitől vagy mert érezzük benne a hazugságot?

Aki nem látta még őt, annak szeretném röviden bemutatni, néhány videó segítségével.


Ennek a videónak a címe: Tihanyi legdurvább "gyógyítása". A címből is kiderül, hogy erősen kételkedett a távgyógyítás tudományában az is, aki megosztotta velünk.

És itt egy "gerincműtét".A YouTube-on számos hasonló videót találunk és kivétel nélkül minden hozzászólás a felháborodásé. Ellenszenvet vált ki az emberekből. Ehhez kapcsolódóan szeretném még felhívni a figyelmet az Indavideó videómegosztó oldalon lévő "Tihanyi újra akcióban" című videóra, ahol A távgyógyító a műsorában ingyen energiát oszt a nézőknek. Itt a hozzászólások már inkább viccesek, de hasonlóképpen a YouTube látogatóhoz, mindegyikben csalónak kiáltják ki őt. Tihanyi újra akcióban - videó és hozzászólások

Ezt a cikket azért írtam, mert szeretném megosztani veletek Vágó Istvánnal való beszélgetését, ami szólhat a hideg racionalizmus és a spirituális igazság harcáról, de akár arról is, hogy hogyan leplezzük le a csalókat. Nem szeretnék kibújni a válaszadás terhe alól én sem, és nem akarok diplomatikusan fogalmazni. A cikkünk címében megfogalmazott kérdésre a feleletem: Én személyesen nem tudom elfogadni Tihanyi Tamást. A mondatai között nagyon sok részigazságot hallhatunk energiákról, csakrákról, gyógyításról stb. Viszont nem vagyok biztos abban, hogy ilyen információkra szükségünk van, ugyanis az igazságokból összeállított hazugság rendkívül nagy megtévesztő erővel bírhat, és ha rájövünk a csalafintaságra, sokszor magát az alapként felhasznált igazságot kérdőjelezzük meg. Tanultam agykontrollt és megismerkedtem néhány gyógyítási módszerrel. Valóban erősebb a gyógyító hatás akkor, ha kezünk fizikai mozgásával kísérve erősítjük a gondolatban végzett cselekedeteinket, így a gyógyítást is. Nekem nem is a mozdulatokkal van a bajom. Mindenki kisugározza a belső valóját, a többiek ezt megérzik. Ez leginkább érzés és nem tudomány. Érzések szülték azt a rengeteg negatív hozzászólást is a videók alatt is, de érzésekből fakad a bizalom, amellyel a kétségbeesett nézők felhívják őt az emelt díjas számon (bár a kilátástalanság is bizalmat szülhet, nem beszélve az ostobaságról). "Az igazság bennetek van", mondta Jézus. És valóban: énünk legmélyén ismerjük az igazságot és ennek megfelelően reagálunk. Senkit nem szeretnék befolyásolni vagy meggyőzni a saját véleményemmel. Azt szeretném ha ti magatok döntenétek el, hogy hisztek-e az efféle gyógyításban, hisztek-e Tihanyiban vagy nem. Ha elutasítjátok őt, az nem jelenti azt, hogy a természetgyógyászat tudományának minden ágát vagy éppen az agykontrollt utasítjátok el. Ha egy matematika tanár hibásan magyarázza az algebrát, az nem jelenti azt, hogy hibás az algebra!Vágó István vitája Tihanyi Tamással I. részII. részIII. rész

Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 5000 | Hozzászólások: 9 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 8
0   Spam
7 Evia   (2011-07-25 12:22)
Úgy látom, most már színt kell vallanom. sad
Bonyolultabb és szomorúbb eset. Kovács Magyar András jóval okosabb és intelligensebb, mint szegény Tihanyi Tamás. Nagyon-nagyon régen találkoztam vele személyesen (a férjem édesanyjánál). Rendkívül szimpatikus, szeretetet sugárzó csontkovácsként ismertem meg. Akkoriban még nem űzte nagyiparban a "méréseit", bár már használta a pálcát. Táltos iskola sem volt még. ... Aztán valami történt vele. A hírnév és a pénz nagy kihívás az embernek. Minél gazdagabb lett, annál inkább észrevettem rajta a "hamisat", a "hazugságot". Azt hiszem, elszaladt vele a ló. És ellentétben Tihanyival, nála az egész mögött szándékosságot és önteltséget is látok. Nem magyarázható a viselkedése a butasággal, mert ő nem buta.

Nem tudom pontosan, hogy mikor és hogy történt, hirtelen vagy lassú folyamatként, mert nem követtem az eseményeket. Nagyon sajnálom, mert az a Kovács András, akit megismertem, már nem létezik.

0   Spam
6 Aquarius   (2011-07-25 10:57)
És Kovács-Magyar Andrásról mi a véleményed? Ő is hasonlókat csinált régebben a tévében.

0   Spam
5 Evia   (2011-07-25 09:33)
Igen. Intuitíve önmagát is megtéveszteni akaró, nagyon egyszerű embernek tartom. A hazugsága nem csak kifelé, hanem önmagára is irányul. Egyszerűsége miatt azonban könnyen átlátható.

Megjegyzés: "Az Igazság bennetek van", azaz megérzitek a lelketek mélyén. Azonban a látszat olykor megtéveszt és hajlamosak vagyunk meggondolatlan kijelentéseket tenni, azaz látszatra (külsőre) ítélni. Most nem akarok ebbe belebonyolódni. Csak nagyon röviden: Eljut hozzánk egy információ és erről azonnal valami vélemény formálódik bennünk. Formálja az egónk, az élettapasztalatunk, a pillanatnyi hangulatunk és még sok egyéb. Egy pillanat műve az egész. Az Igazság, amiről Jézus azt mondta, hogy bennünk van, az etalon, amit még nem alakítottunk át a saját kényelmünk szerint. A "Ne ítélj látszatra" azt jelenti: keresd meg az etalont.

0   Spam
4 Aquarius   (2011-07-25 07:21)
Számomra teljesen hiteltelen ez az ember. De én azt kérdem tőled Evia, hogy intuitíve is "hamis prófétának" látod, vagy csak a megnyilvánulásai alapján gondolod ezt, és nincs róla megérzéses tapasztalatod?

0   Spam
3 Evia   (2011-07-24 13:51)
Amikor Agykontroll tanfolyamra jártam, Domján Gábor egyszer azt mondta nekünk: "Alfában olyan az arcotok, mint az angyaloké. Nem is tudjátok, milyen szépek vagytok..." Amikor gyógyítunk, szépek vagyunk és szelídek. Nem hivalkodunk, nem harsánykodunk. Alázattal és szeretettel tesszük a dolgunkat. Egyébként nem vagyunk gyógyítók.

(Network - Több mint agykontroll közösség, Evia)

0   Spam
2 Evia   (2011-07-24 11:06)
A fantom fájdalommal nem is volt semmi gondja Vágónak. A problémája az volt, hogy Tihanyi pl. nem veszi észre azt vizsgálat közben, ha valakinek hiányzik az egyik veséje. Azt mondja, energiákat érzékel és ez ha mellé trafál, mert egy nem létező veséről beszél, akkor rá tudja fogni, hogy az fantomenergia. Ha egy agykontrollos ráhangolódik egy betegre és végignézi a testét a gondolataival, meglátja, hogy valami hiányzik arrafelé, ahol a vese szokott lenni. (Persze nem mindenki tudja ezt megcsinálni és nem minden helyzetben)
Vágó gondolkodik és sajnos a filmben túl gyorsan pörögtek az események és ezért nem igazán tudta elmagyarázni az érveit. Vágó azt mondaná: Nincs olyan, hogy fantomenergia, csak Tihanyi felkészült olyan esetekre, ahol nagyon erősen melléfoghat. Ezért talált ki ilyen szavakat, mint "Fantomenergia", mintha ezzel mindent el tudna mondani. Ez eléggé hangzatos, de üres mint egy luftballon.

Az ezotéria, az intuíció és a szellemi energiák fogalmait használják fel sokan ahhoz, hogy magukat felértékeljék vagy egyszerűen csak pénzt keressenek vele. De... én tényleg úgy gondolom, hogy a legtöbb jós és "távgyógyító" valamennyire azért hisz is abban, amit csinál. Ezekhez az utolsó mondatokhoz kapcsolódva ajánlanék egy bejegyzést, amit szintén most készítettem egy videóról. Nézd meg, érdemes:
Fórum - Ne higgy el mindent!
(a harmadik hozzászólás)

0   Spam
1 Veronika   (2011-07-24 09:41)
Evia. Köszönöm amit most kaptam az oldalon.Nem szeretnék hozzászólni,csak egy mondattal reagálnék. Szerintem a fantom energia,fájdalom, és még nagyon sok fantom ami az életünkben előfordul az mind emlékezés,az agy emlékezik.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2018