Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1729
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

Tamás Evangéliuma
2016-11-09, 06:27

Jézus üzenete Tamás evangéliumában

Tamás evangéliuma olyan üzenetet közvetít nekünk, amelyet a zsidó-keresztény tanításokból nem ismerhettünk meg: Szellemi lények vagyunk egy fizikai testben. Az örökkévalóból jöttünk és oda megyünk vissza.

Ez a legősibb evangélium sok újdonságot és csodát tartogat azok számára is, akik a kanonizált Biblia tanításain nevelkedtek. De ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy le tudják vetkőzni a vallásuk tradícióit. Magasrendű írás, amely kiemel a hétköznapokból, és ha képesek vagyunk megérteni és feldolgozni, örökre megváltoztatja az életünket.

Letöltések:

I. rész

Tamás evangéliumának bemutatása magyarázattal együtt. Tamás evangéliumát értelmezve és átgondolva többször rákényszerülünk arra, hogy a Biblia újszövetségi részébe belenézzünk és annak önellentmondásaival szembesüljünk.

II. rész

Tamás evangéliumának története, keletkezése, a fordítás helyességének bizonyítása az eredeti kopt szöveg alapján és egyéb technikai részletek

 

Rövidített változat

E rövidített változatból kihagytuk a bibliával kapcsolatos magyarázatokat, valamint Tamás evangéliumának a 62b. logiontól kezdődő részeit, amelyeket már nem az apostol jegyzett le, hanem későbbi gyülekezeti kiegészítések az evangélium végéhez csatolva. Ezt a változatot azoknak ajánljuk, akik már tisztában vannak a bibliai és egyházi hazugságokkal, ezért nincs szükségük bizonyítékokra, nem foglalkoznak keresztény dogmákkal. Viszont Jézus eredeti szavait szeretnék megismerni és igényük van arra, hogy elsajátítsák azt a tudást, amit Jézus adott át.

 

 

 


 

A teljes evangélium szövegét, a fordítás helyességének bizonyítását és a magyarázatokat nem tudom bemásolni erre a szűk helyre. A fejlécben megadott linkekre kattintva tudjátok megnyitni a 3 könyvet pdf formátumban. Szeretnék azonban idézni egy rövid részt a könyvből. Ez Tamás evangéliumának 50. logionját mutatja be. Amennyiben érthetetlennek tűnik, ne aggódjatok. A logionok egymásra épülnek, egymást magyarázzák, a befogadásukhoz szükség van a korábbi logionok ismeretére.

 

50. Jézus mondta: Ha megkérdezik tőletek: „Honnan jöttetek?”, mondjátok azt nekik: „A fényből jöttünk. Arról a helyről, ahol a fény keletkezett, önmaga által teremtve, és kijelentette magát a mi képünkben”. Ha megkérdezik tőletek: „Ti az övéi vagytok?”, ezt mondjátok: „Mi az ő gyermekei vagyunk, az élő Atya kiválasztottai.” Ha azt kérdezik tőletek: „Mi a jele az atyátoknak, amely bennetek van?”, ezt mondjátok nekik: „Mozgás és megnyugvás.”

„Mozgás és megnyugvás” kiterjedés és összehúzódás, pulzálás, az időben és időn kívüli létezés. Ez az Atya jele, ez az Atya teremtésének a működése. Az Atya a teremtett létező fejlődéséért hozta létre az időt, amelyben most benne vagyunk. Ez a mozgás. Amikor kilépünk az idő síkjából, az időtlenségbe kerülünk. Ez a megnyugvás. Majd ismét visszatérünk, mert olthatatlan vágyunk a tovább fejlődés, a kiteljesedés. Ekkor ismét a mozgásba kerülünk. Nehéz ezt kifejezni akkor, amikor a pulzálásnak csak az egyik feléről: az időbeni létezésről vannak tapasztalataink. Egymást követő időszakoknak írom le a mozgást és a megnyugvást, pedig a megnyugvás időn kívüli. Mi viszont csak így tudjuk ezt elképzelni.

 

Mi mindannyian az Atya gyermekei vagyunk, a fény sugarai. A mi lelkünk az Élet. Most már tényleg tudatosítanunk kell magunkban, hogy igenis fontosak vagyunk: az Atya számára a legfontosabbak. E felismerés tükrében éljünk: felelősségteljesen, okosan, egyénként (kiválasztottként). Mindezeket felismerve a szeretet átadása mások felé oly fontos lesz számunkra, mint a testünknek a lélegzetvétel, mindig, minden pillanatban.

 

 

Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 1873 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 1
0   Spam
1 Veronika   (2016-11-23 07:59) [Eredeti anyag]
Nagyon igaz,tiszta megfogalmazás,könnyem érthető Jézus minden tanítása.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2023