Evia Üdvözöllek Vendég


A Világ, ahol élünk...

Művészeti és ezoterikus közösségi oldal
Főoldal · Regisztráció · Belépés · Fórum · Neked hoztam
Menü
Fotóalbum
Videók
Súgó

Képeinkből
Szavazás
Milyen az oldal?

1. Kitűnő
2.
3. Nem rossz
4. Rossz
5. Szörnyű
Összes válasz: 83
Új tagjaink
Statisztika


Tagjaink száma: 1750
Ma itt jártak:
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cikkek

Teszt az intuíciónk létezésére
2011-05-04, 08:57
Az intuíció nem egyedi különleges képességünk, ami másoktól megkülönböztet minket. Az intuíció a létünk egyik kelléke éppúgy mint a látás vagy a hallás. Azonban ez az érzékszerv nem fizikai, nem kézzel fogható és nem látható. Ezért a materialista szemléletű emberek nem is hisznek benne, bár mostanában sok kétkedő a saját bőrén tapasztalja meg az intuíció valóságát és egyre nehezebbé válik a tagadása...

Ez a speciális, szellemi érzékszervünk fejleszthető, alakítható. És ehhez nem feltétel, hogy higgyünk benne. Felfoghatjuk egy érdekes kísérletnek is a saját intuíciónk tesztjét.

Ha szeretnéd letesztelni a saját intuíciós képességeidet, próbáld ki ezt a gyakorlatot

A gyakorlathoz nem szükséges ezoterikus jártasság vagy hit. Az agykontrollhoz hasonlóan elég, ha csak elfogadod az esélyét annak, hogy léteznek olyan erőterek vagy rezgések a világunkban, amelyeket még nem tudtunk bizonyítani és nem is fér bele a jelen tudomány világképébe. Bár az intuíció létezését a tudomány nem dobja félre, sőt dolgozik a bizonyításán és működésének titkait próbálja megérteni, e téren még nem tudnak biztosat mondani. (Az ESP jelenségek közé tartozik a "megérzés", "beleérzés" is. A hétköznapi nyelvben ezt intuíciónak vagy intuitív érzékelésnek nevezzük.)

Maga a gyakorlat egyszerű, de mielőtt nekiugranánk, néhány dologra szeretném felhívni a figyelmet.

Kisebb-nagyobb mértékben minden ember rendelkezik intuícióval. Az intuíciót előhívni általában nyugalmi állapotban, agykontrollos nyelven "alfában" lehet. Le kell csendesíteni a külvilágot magunkban ahhoz, hogy a belső finom érzékeinkhez eljuthassunk.

A hirtelen sikerélmény kizökkenthet nyugalmunkból, megzavarhat. Feszültséget és félelmet kelthet bennünk. Ez a félelem olyan kis mértékű is lehet, hogy nem is vesszük észre, de elnyomja az intuitív "rezgéseinket". Ha félelem erős, előfordulhat, hogy a gyakorlatot ezután éveken keresztül nem tudjuk sikeresen elvégezni. A kételkedő ember, aki nem akarja elfogadni az intuíció tényét, legtöbb esetben szintén nem jár sikerrel. A tudatalattija így óvja meg őt attól, hogy felül kelljen bírálnia stabil nézeteit.

Szintén nagyon fontos, hogy ne akarjunk mindenáron bizonyítani. Ne legyen önigazoló attrakció. Ha lehet, egyedül végezzük, és ne azzal a szándékkal, hogy később ezzel bárkinek "eldicsekedhessünk". Egy kicsit próbáljunk meg e téren közönyösek lenni, mert a verseny izgalma is olyan rezgés, ami elnyomja az intuíció jelzéseit.

Ezt a gyakorlatot is, mint minden más hasonlót, először saját magamon próbáltam ki, később megtanítottam másoknak is. Tanítványaim közül sokan igen sikeresen végzik ezt és az ehhez hasonló gyakorlatokat.

A gyakorlat lényege, hogy egy lefelé fordított kártyacsomagból intuíciós erővel kiválasztunk egy konkrét, előre meghatározott lapot. A kiválasztást kizárásos alapon végezzük, tehát egymás után sorban kiszedjük azokat a lapokat a csomagból, amelyekről "érezzük", hogy nem azt kell választani. Ez a technika sokkal jobban működik a gyakorlatban, mint az, ha a kiválasztott lapot keresnénk. Ennek leginkább az az oka, hogy több esélyt adunk a véletlennek, ezáltal nagyobb hittel és kevesebb "izgalommal" tudjuk az intuitív keresést végezni.

A gyakorlat leírása:

Fogj egy Tarot kártya csomagot. Válaszd ki a nagy arkánumokat. Ezekkel fogunk dolgozni. Vedd ki közülük a 19. számút, amelynek a neve: Nap.


Nézd meg alaposan, érezd meg az éltető energiáját. Tudd, hogy erre van szükséged.  (Ha nincs Tarot kártyád, akkor a francia kártya is megteszi, bár nincs akkora ereje. Válaszd ki belőle a treff és a pikk lapokat a 2 és 10 között. Tedd hozzá még az ászokat is. Ez pontosan 20 kártyalap. A kör dáma lesz a 21. lap, amivel a Napot fogjuk helyettesíteni. Ez lesz az egyetlen piros és udvari kártya a csomagban. Fontos, hogy a treff és a pikk lapok között ne legyen udvari kártya, azaz bubi, dáma vagy király) Tedd vissza a csomagba a Nap kártyát és keverd meg alaposan. A kártyákat fordítsd úgy, hogy a hátlapot lásd. Kiterítheted, de a kezedben is foghatod. A megérzéseid alapján próbáld meg kiválasztani belőle azt az egy lapot, ami biztos, hogy nem a 19. Nap arkánum. Ha bizonytalan vagy, tedd félre azt, amelyiket vizsgálod. Ha azt érzed, itt van a környéken, tedd félre a körülötte lévő lapokat.

Ha sikerült kiválasztanod azt az egyet, amelyikről úgy érzed, nem a Nap, fordítsd meg és nézd meg, mit húztál. (Kezdőknél előfordul, hogy ez a legelsőként választott lap éppen a Nap lesz)

Fontos, hogy megnézd, mit húztál. Tudnod kell, hogy jól haladsz.

A gyakorlatot folytasd a következő olyan lappal, ami biztos, hogy nem a Nap. Ne siesd el. Ha összezavarodsz, keverd meg a kártyát és várj. Ne felejtsd el, hogy teljes nyugalom szükséges. Lélegezz mélyeket és próbálj valamiféle meditatív szintre jutni.

Folytasd a gyakorlatot a következő kártyával, és minden egyes alkalommal nézd meg, hogy mi az, amit választottál. Minél kevesebb kártya marad, annál inkább kiderül, hogy ez nem a véletlen játéka. Egyre izgatottabbá válhatsz, és a gyakorlatot egyre lassabban tudod végezni.

Amikor már csak 6 lapod maradt, és úgy érzed, képtelen vagy tovább csinálni, nyugodtan hagyd abba. A 6 lap végeredménynek nagyon jó. Majd néhány nap múlva megpróbálod ismét. Erős intuícióval rendelkező embereknél (akik gyakorlottak is), általában a Nap arkánum az utolsó 3 lap között marad. Ettől kezdve már igen nagy fegyelem kell ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a "Napot" a 3 (vagy 2) kártyalap közül.

Elég sok tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy ezt a cikket most meg mertem írni nektek. Valóban működik, és rendkívüli érzés az intuíció megtapasztalása. Segít fejleszteni "látó" képességünket, ugyanakkor nem terel át minket valamiféle mágikus, boszorkányos területre. Az intuíció, a belső látás egy érzékszervünk, amelynek képesek vagyunk használni tudatosan is.
Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Evia
Megtekintések száma: 2233 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0 | Megosztás: Megosztás a Facebookon

Összes hozzászólás: 1
0   Spam
1 Evia   (2011-11-28 08:58) [Eredeti anyag]
Szeretnék még egy kiegészítést fűzni ehhez a cikkhez. Korábban azt írtam, hogy a tesztet a legjobb a tarot-val végezni, mert sokkal erősebb mint a francia kártya. Ez így igaz, azonban minden egyes nagy arkánum erős, és nem minden esetben tudunk a "Nap"-ra hangolódni.
Mostanában megint próbálgattam a gyakorlatot, és a legjobb eredmény a francia kártyával született, 90 százalékos eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy 10 esetből legalább ötször sikerült megtalálnom a kör dámát, a maradék öt esetben pedig az utolsó 3-4 lap között volt. Ugyanez a gyakorlat az Ansata tarot-val csak 60-70 százalékos eredményt hozott.

Tehát, ha nem nagyon megy a gyakorlat a tarot lapokkal, próbáld meg a francia kártyával...

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]


   Chat  


Üdvözöllek
Keresés
Chat szoba
Thomas Kinkade

Thomas Kinkade
Thomas Kinkade festményei
Álomszép poszterek

Evia mandalák


Csodálatos mandala poszterek papírra és vászonra

Kedvenc linkek

Kedvenc linkjeink megtekintése, linkek ajánlása és feltöltése

Idézeteink

Neked hoztam...

Közérdekű infó

Olyan, az oldalunktól független fontos információk, amelyekről érdemes tudnunk. (Csalások, átverések e-mail vírusok stb.)

Barátaink oldalai
Copyright Evia © 2024